x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vela, apel către românii din diaspora: Rămâneți în țările unde locuiți

Vela, apel către românii din diaspora: Rămâneți în țările unde locuiți

04 Apr 2020   •   15:35
Vela, apel către românii din diaspora: Rămâneți în țările unde locuiți
Sursa foto: gov.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj românilor aflați în diaspora și i-a îndemnat să rămână în țările unde locuiesc, în perioada Paștelui. În acest fel, ei vor avea parte de sărbători „în liniște și pace”, a transmis demnitarul.

„Aș dori să fac un apel care frații noștri din diaspora. Dragi compatrioți, rămâneți acasă, în țările unde locuiți, și faceți acolo sărbătorile în pace și liniște. Din păcate, aici veți fi obligați să locuiți 14 zile în spațiile de carantinare instituționalizate. Vreau să mă asigur că știți adevărul despre situația din țară. Va pot garanta însă că vom ieși din această situație grea și că vom fi împreună. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe dumneavoastră, dragi compatrioți de peste hotare, oriunde vă aflați”, a spus Vela, sâmbătă.

De altfel, și președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au îndemnat românii care locuiesc în afara granițelor țării să nu revină acasă pentru a sărbători Paștele.

Zborurile spre și dinspre țările din „Zona roșie”, respectiv Austria, Belgia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, vor fi suspendate pentru 15 zile, măsura fiind stabilită prin Ordonanța Militară (OM) numărul 7, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Măsura se aplică începând de duminică, de la ora 23:00, ora României, a spus Marcel Vela.

În plus, prin OM 7 s-a decis prelungirea suspendării transportului rutier internațional de persoane efectuat către și dinspre Italia, Spania, Austria, Elveția, Irlanda și Turcia.

Marcel Vela a susținut, sâmbătă, o declarație de presă, în care a anunțat emiterea unei noi ordonanțe militare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Vela