x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vela: Zborurile spre și dinspre Spania, suspendate încă 14 zile

Vela: Zborurile spre și dinspre Spania, suspendate încă 14 zile

27 Apr 2020   •   19:45
Vela: Zborurile spre și dinspre Spania, suspendate încă 14 zile

Ministrul de Interne Marcel Vela a spus, luni, că prin Ordonanța Militară nr. 10 se prelungește cu încă 14 zile suspendarea zborurilor spre și dinspre Spania. Și alte zboruri sunt suspendate, majoritatea până în 14 mai 2020.

„O altă măsură luată, foarte importantă, ține de suspendarea unor zboruri către țări unde au fost deja suspendate cursele aeriene pentru 14 zile, perioade care au expirat sau vor expira imediat la începutul lunii mai. În această situație, am decis, prin Ordonanța Militară că va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor către Spania și din Spania pentru toate aeroporturile din România pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 aprilie, de mâine (marți – n.r.), pentru că expira această perioadă”, a spus ministrul de Interne, marcel Vela, luni seara.

Totodată, a fost prelungită și măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Olanda, Turcia și Iran și din aceste țări către România pentru toate aeroporturile din țara noastră, pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai, până în data de 14 mai, inclusiv.

„Am mai prelungit suspendarea zborurilor spre Italia și din această țară către România pentru o perioadă de 12 zile începând cu data de 3 mai, așadar, prelungirea este continuarea suspendării inițiale, suspendare care acum va fi valabilă până în 14 mai 2020 inclusiv”, a mai spus ministrul.

Tot la capitolul prelungirea suspendării zborurilor intră și cele din Franța și Germania, către România și din România pentru o perioadă de 10 zile, începând cu data de 5 mai până în data de 14 mai inclusiv.

„Rămâne valabilă permisivitatea, dacă pot să spun așa, pentru zborurile care efectuează transporturi de marfă, efectuate și cu aeronave de stat, transport de corespondență, transport umanitar sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice precum și aterizări tehnice necomerciale”, a mai spus Marcel Vela.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ordonanța nr. 10