x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verde - Greenpeace o critica pe Sulfina

Verde - Greenpeace o critica pe Sulfina

de Alexandru Nastase    |    22 Feb 2007   •   00:00

Organizatia Greenpeace isi exprima indignarea fata de refuzul Ministerului Mediului de a-si asuma responsabilitatea in domeniul organismelor modificate genetic (OMG).

Reactia vine ca urmare a votului de marti exprimat de Sulfina Barbu in Consiliul pentru Mediu al UE. Romania a fost singura tara care s-a abtinut de la vot la propunerea Comisiei Europene de a impune Ungariei sa cultive porumb modificat, genetic. Greenpeace ii cere Sulfinei masuri imediate pentru stoparea ilegalitatilor si interzicerea porumbului MG in Romania.

"Studiile realizate de guvernele din Austria si din Ungaria sunt credibile pentru marea majoritate a tarilor din UE, dar nu si pentru doamna ministru Barbu, care macar din spirit de solidaritate ar fi putut sprijini Ungaria", a spus Noemi Nemes, coordonator campanii Greenpeace Ungaria, in vreme ce omologul sau din Romania, Gabriel Paun, a spus: "Am oferit doamnei Barbu chiar si opinia legala care arata ca Romania poate interzice legal la nivel national importul si cultivarea acestui porumb".

×
Subiecte în articol: observator