x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verdict CSM - Procuroarea Budiana, "vinovata", dar …

Verdict CSM - Procuroarea Budiana, "vinovata", dar …

de Violeta Fotache    |    02 Mar 2007   •   00:00

Claudia Budiana, din cadrul Parchetului Curtii de Apel Craiova, si-a asumat riscul crearii unei imagini nepotrivite institutiei pe care o reprezinta, aducand atingere onoarei si prestigiului magistratilor dar fapta in sine nu constituie abatere disciplinara sau incalcare a codului deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Legea 245/2005 a modificat prevederea potrivit careia un comportament inadecvat in societate reprezinta o incalcare a normelor deontologice si ar atrage sanctiunea disciplinara. Inspectia CSM a mai constatat ca procuroarea nu a lucrat la nici un dosar care intereseaza autoritatile franceze si in care sa fie implicat concubinul ei, Ionescu Stelica, ori Posulescu Adrian. In aceste dosare ea are calitate de martor. De asemenea, din apartamentul procuroarei nu au fost ridicate instrumente folosite la comiterea infractiunilor pentru care concubinul ei a fost arestat, ci doar mai multe bunuri si documente privind transferuri bancare.

LOVE STORY. Relatia procuroarei cu interlopul Ionescu Stelica a inceput in toamna anului 2004, insa din cauza diferentei de statut profesional, educatie si pregatire, ea a pastrat o discretie desavarsita, cercul persoanelor care stiau despre aceasta relatie fiind restrans la cativa prieteni apropiati, printre care nu se afla nici un coleg de serviciu ori sef. Concubinajul a devenit notoriu abia in toamna anului 2006, potrivit notei inspectiei. Desi CSM nu o poate sanctiona disciplinar pentru stirbirea imaginii procurorilor, constatarile inspectorilor vor fi avute in vedere la evaluarea profesionala a procuroarei, pentru ca nota va fi atasata la dosarul personal.

×
Subiecte în articol: observator