x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verificarea listelor electorale permanente se va face la nivel de judeţ

Verificarea listelor electorale permanente se va face la nivel de judeţ

07 Aug 2012   •   17:36
Verificarea listelor electorale permanente se va face la nivel de judeţ

Guvernul a avizat constituirea de comisii locale si judetene care sa verifice listele electorale permanente actualizate, comisii care vor fi coordonate de catre o comisie nationala stabilita prin ordin comun al ministrului Administratiei si Internelor si al secretarului general al Guvernului.

Procedura este stabilita intr-un memorandum avizat in sedinta de marti a Guvernului si care stabileste masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 si trimiterea catre Curtea Constitutionala a numarului persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

"Memorandumul prevede urmatoarele masuri: constituirea de comisii locale si judetene, respectiv la nivelul municipiului Bucuresti, in vederea verificarii listelor electorale permanente actualizate. Coordonarea la nivel national se va realiza de catre o Comisie Nationala. Comisiile locale se constituie prin dispozitia primarului, comisiile judetene se constituie prin ordin al prefectului, iar comisia nationala se constituie prin ordin comun al ministrului Administratiei si Internelor si al secretarului general al Guvernului", a anuntat Guvernul.

Operatiunile de verificare a listelor vor fi finalizate pana la 29 august 2012.

×
Subiecte în articol: guvern comisii liste electorale