x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verzii cer explicaţii Secretarul General al NATO pentru declaraţiile date în subiectul exploatării gazelor de şist

Verzii cer explicaţii Secretarul General al NATO pentru declaraţiile date în subiectul exploatării gazelor de şist

23 Iun 2014   •   14:13
Verzii cer explicaţii Secretarul General al NATO pentru declaraţiile date în subiectul exploatării gazelor de şist
Sursa foto: EPA/Intact Images

Partidul Verde solicită explicaţii Secretarului  General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pentru declaraţiile acestuia conform cărora organizaţiile care militează împotriva exploatării gazelor de şist sunt susţinute de către Rusia.

Într-o scrisoare deschisă, Partidul Verde concluzionează că lipsa unor argumente solide în sprijinul acestor declaraţii, atitudinea liderului NATO este fără sens şi în total dezacord cu funcţia ocupată.

Verzii sustin demersul mai multor organizatii non-guvernamentale si reprezentanti ai societatii civile care sunt preocupați de fracturarea hidraulică de mare volum şi de forajele pentru gaze de şist şi care luptă împotriva dezvoltării combustibililor fosili neconvenționali, cum ar fi gazele de şist. Acestea au cerut la randul lor inaintarea de dovezi care sa sustina declaratia

"Rusia, ca parte a operațiunilor lor informative sofisticate de dezinformare, s-a implicat activ împreună cu aşa-numitele organizații non-guvernamentale – organizații de mediu care lucrează împotriva gazelor de şist – pentru a menține dependența europeană de gazul rusesc importat." fie sa isi ceara scuze pentru dezinformarea adusa.

Astfel de luari de pozitie, venite din partea unor inalti demnitari, zadarnicesc lupta celor care isi doresc un viitor curat si in care sursele regenerabile sa fie prioritatea in implementarea politicilor energetice.

×
Subiecte în articol: exploatare gaze de sist