x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veste bună pentru şoferi: Limita maximă de viteză în localităţi ar putea să crească. Vezi cu cât

Veste bună pentru şoferi: Limita maximă de viteză în localităţi ar putea să crească. Vezi cu cât

10 Feb 2014   •   13:21
Veste bună pentru şoferi: Limita maximă de viteză în localităţi ar putea să crească. Vezi cu cât
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Limita maximă de viteză în localităţi ar putea să crească cu 10 km/oră, la fel şi pe drumurile expres, pentru posesorii permiselor de conducere categoria B. Aceste amendamente al senatorului PSD Darius Vâlcov la proiectul de modificare a Codului rutier propus de Guvern au fost adoptate luni de către senatorii din Comisiile juridică, pentru apărare şi pentru administraţie publică.

"Limita maximă de viteză în localităţi să crească cu 10 km/oră, iar pe drumurile expres să crească faţă de drumurile naţionale la 110 de la 100 km/oră, pentru categoria B. Drumurile expres sunt mult mai largi şi mai permisive decât drumurile naţionale şi dacă prin cele europene permitem 100 km/oră, nu văd de ce nu ne-am apropia de 130 km/oră, pentru că până la urmă drumurile expres se apropie mai mult de autostradă, decât de drumurile europene. Cealaltă (viteza pe drumurile publice n.r.) este o problemă pe care o am eu în momentul în care schimbam vitezele, anume mi se pare că la 50 km/oră în localităţi suntem chiar între viteze şi este foarte mică această limită, de aceea fac propunerea de mărire la 60 km/oră", a spus Vâlcov, potrivit Agerpres.

Potrivit Codului Rutier în vigoare, limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h. De asemenea, limita de viteză pe pe drumurile expres, precum şi pe cele naţionale europene (E) este de 100 km/h.

×