x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești excelente pentru milioane de români! Nouă zile libere de Paşte şi 1 Mai

Vești excelente pentru milioane de români! Nouă zile libere de Paşte şi 1 Mai

17 Mar 2019   •   11:57
Vești excelente pentru milioane de români! Nouă zile libere de Paşte şi 1 Mai

Mai este foarte puțin timp până la vacanța de Paște iar bugetarii se vor bucura de mai multe zile libere alături de cei dragi. Românii vor avea o nouă minivacanță la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai. În luna aprilie, românii ar putea să se bucure de 6 zile libere, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. În acest an Paștele Ortodox va fi sărbătorit pe 28 aprilie. Astfel, este posibil ca până pe 2 mai salariații să fie liberi. Salariații cu program obișnuit de lucru (luni-vineri) din România, fie ei angajați în mediul privat sau lucrători la stat, se vor bucura, între 26 și 29 aprilie, de o minivacanță de patru zile cu ocazia Paștelui. Astfel, pe lângă prima și a doua zi de Paște, salariații vor beneficia de timp liber și în Vinerea Mare, zi care, începând de anul trecut, a devenit zi liberă. Totuși, nu toți salariații se vor putea bucura de aceste libere, motiv pentru care ei trebuie recompensați de angajatori.

Astfel, zile libere vor fi: vineri - 26 aprilie (Vinerea Mare), sâmbătă - 27 aprilie, duminică - 28 aprilie - Paștele Ortodox, luni - 29 aprilie (a doua zi de Paște).

Marți, angajații ar urma să revină la muncă, însă miercuri - 1 Mai, va fi din nou zi liberă. Astfel, Guvernul ar putea să lege zilele libere legale acordate cu prilejul sărbătorilor pascale și ziua de 1 Mai. Paștele va fi sărbătorit pe 28 aprilie, într-o zi de duminică, iar cea de-a doua zi este liberă. Românii ar trebui, însă, să meargă la muncă doar pe 30 aprilie, pentru ca pe 1 mai este din nou liber. Aceștia ar trebui să lucreze două zile, iar apoi vor avea două zile libere, întrucât urmează weekend.

În cazul în care guvernanții vor decreta ziua de 30 aprilie liberă, dar și 2 și 3 mai, atunci vacanța s-ar putea prelungi cu nouă zile.Sursa: telegrafonline

×
Subiecte în articol: zile libere paste 1 mai