x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veşti excelente pentru şomeri! Aproape 30.000 de locuri de muncă, disponibile la nivel naţional

Veşti excelente pentru şomeri! Aproape 30.000 de locuri de muncă, disponibile la nivel naţional

16 Mai 2019   •   13:58
Veşti excelente pentru şomeri! Aproape 30.000 de locuri de muncă, disponibile la nivel naţional

Agenţii economici oferă aproape 30.000 locuri de muncă, la nivel naţional, majoritatea pentru persoanele cu studii liceale, postliceale sau profesionale, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Conform datelor centralizate, cele mai multe posturi vacante sunt oferite pentru: agent de securitate (2.935), lucrător comercial (1.260), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.124), paznic (880), muncitor necalificat în industria confecţiilor (863), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (706), manipulant mărfuri (705), ucenic (668), confecţioner-asamblor articole din textile (656) şi şofer autocamion/maşină de mare tonaj (521).

În acelaşi timp, din totalul celor 29.404 de locuri de muncă disponibile, declarate de către angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.322 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 16.254 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, iar restul posturilor sunt destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

ANOFM precizează că oferta locurilor de muncă la nivel naţional poate fi consultată pe site-ul instituţiei, la secţiunea "Persoane fizice/Locuri de muncă vacante", în timp ce posturile libere la nivel judeţean pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene/municipale sau la sediul acestora. AGERPRES

×
Subiecte în articol: locuri de munca