x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veşti proaste pentru ploieşteni: subvenţia la căldură dispare din 2013

Veşti proaste pentru ploieşteni: subvenţia la căldură dispare din 2013

24 Sep 2012   •   19:42
Veşti proaste pentru ploieşteni: subvenţia la căldură dispare din 2013

Subventia la energia termica de care beneficiaza, momentan, toti ploiestenii care sunt bransati la sistemul centralizat de incalzire, indiferent de venituri, va fi acordata, incepand din iarna anului 2013, doar cetatenilor cu venituri mici care locuiesc atat la bloc, cat si la case.

"Ce pot eu sa va spun este ca exista o asociatie a proprietarilor de case din Ploiesti cu care se discuta o varianta prin care sa avem in vedere, incepand cu bugetul anului viitor, o sprijinire a dansilor in masura in care, de anul viitor, se va mai face si o sprijinire a celor care folosesc sistemul centralizat de incalzire. Deci, in masura in care se va mentine sprijinul pentru cei care sunt abonatii sistemului de incalzire centralizat se va face si pentru cei care sunt detinatori de case. Dar, in orice varianta, vom avea in vedere efectiv persoanele care au dreptul la asa ceva si ne vom gandi la cei care au venituri insuficiente. Subventia pentru energia termica in mod sigur de la anul va fi determinata de conditiile sociale ale fiecarei familii. In mod sigur se va proceda in acest fel", a declarat luni viceprimarul Ploiestiului, Iulian Teodorescu.

Potrivit acestuia, de aceasta subventie, al carei cuantum va fi stabilit de autoritatea publica locala, cu avizul ANRE, ar trebui sa beneficieze cei care au venituri egale sau mai mici decat salariul minim pe economie.

Aproximativ 58.000 din totalul de 64.000 de apartamente din municipiul Ploiesti sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire.

La Ploiesti, energia termica are cel mai scazut pret din tara, pretul subventionat platit de cetateni fiind de 160 de lei pe gigacalorie.

×
Subiecte în articol: ploiesti subventie caldura