x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești proaste pentru turiști! Rezervările pentru zboruri din şi spre Europa au crescut cu 100%

Vești proaste pentru turiști! Rezervările pentru zboruri din şi spre Europa au crescut cu 100%

26 Iun 2020   •   16:59
Vești proaste pentru turiști! Rezervările pentru zboruri din şi spre Europa au crescut cu 100%

Rezervările pentru zboruri din şi spre Europa au crescut cu 100% în iunie. Românii călătoresc în medie pe o perioadă de 10 zile. Cei care vor să plece în city-break trebuie să știe că preţurile sunt mai mici faţă de anul trecut.

Tot mai multe state au fost adăugate pe lista verde, aşa că există opțiuni pentru city-break.

Rezervările pentru biletele de avion au crescut cu 100% pentru zborurile din şi spre Europa.

De asemenea, potrivit specialiştilor Vola.ro, şi rezervările pentru zboruri interne au crescut cu 25%.

Înaintea celor care vor să plece în vacanţă, primele rezervări de bilete au fost făcute de românii care îşi doresc să se întoarcă la locul de muncă din străinătate. Aproape 60% dintre rezervările înregistrate de Vola.ro în ultimele 3 săptămâni au fost pentru zboruri doar dus.

Site-urile de rezervări au remarcat o tendinţă de creştere şi pentru zborurile dus-întors, fapt ce confirmă revenirea călătoriilor medicale, de afaceri şi, în ultima instanţă, a vacanţelor. Pe măsură ce statele europene şi-au relaxat masurile de izolare şi distanţare socială, românii au început să rezerve şi călătorii dus-întors cu plecare peste 20-30 de zile. În prezent, durata medie a călătoriilor rezervate este cuprinsă între 10 şi 15 zile.

„Momentan preţurile biletelor de avion sunt pe un trend descrescător, însă acest fapt trebuie privit în contextul cererii foarte scăzute de bilete de avion precum şi al numărului redus de zboruri. Scăderile sunt mici şi conjuncturale, cuprinse intre 5 şi 10% faţă de preţul biletului de avion în anul anterior”, a declarat Claudia Tocilă, director de marketing la Vola.ro.

Mediafax

×
Subiecte în articol: avion rezervari