x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Viaţa lui Teo ţine de noroc şi de voia lui Dumnezeu"

"Viaţa lui Teo ţine de noroc şi de voia lui Dumnezeu"

30 Mar 2011   •   11:31
"Viaţa lui Teo ţine de noroc şi de voia lui Dumnezeu"

158854-157598-.jpgProf. dr Sorin Simion, şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Colentina, este de părere că starea fostei moderatoare TV este foarte proastă şi crede că deplasarea în străinătate i-a făcut mai mult rău.

Citeşte şi Teo, din nou, la terapie intensivă. Medicii sunt rezervaţi!

"Consider că starea lui Teo este foarte proastă şi că prin evaluările permanente - scooring - şi tomografii se puteau anticipa eventualele complicaţii. În acest moment, riscul major îl reprezintă posibilitatea apariţiei leziunilor vasculare sau a unui şoc septic", a declarat prof. dr Sorin Simion, potrivit ziarulring.ro.

"În cazul ei s-a făcut o evaluare prea amănunţită, iar familia a influenţat deciziile medicilor, a intervenit prea mult şi a făcut unele alegeri nefericite. La debutul bolii, Teo avea nevoie de un consult chirurgical riguros şi putea fi operată la Elias. De ce a mers întâi la o clinică privată şi abia apoi la spital? A pierdut timp preţios", explică medicul.

"Secretomania din jurul cazului ei a fost dăunătoare. Nu se ştie ce analize i s-au făcut la Elias, dar, categoric, putea fi operată de medicii de acolo. Puteam să o operez şi eu, şi mulţi alţi colegi de-ai mei din alte spitale, deci exista alternativă şi poate că şansele ei erau mai mari. Deplasarea la Viena nu i-a făcut bine. Cu fiecare operaţie nouă îi scad imunitatea, puterea de refacere a organismului şi de reacţie la tratament. Viaţa ei ţine de noroc şi de voia lui Dumnezeu", a conchis Sorin Simion.

Teo Trandafir a fost operată, din nou, vinerea trecută, iar medicii de la Spitalul AKH din Viena sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei stării de sănătate.

Teo a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Teo Trandafir a fost supusă, pe 24 februarie, unei intervenţii chirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale, anunţa atunci Clinica AKH din Viena, într-un comunicat de presă.

Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale, precizau atunci medicii de la Clinica AKH. (V.M.)

×
Subiecte în articol: pancreatita teo trandafir