x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viaţa, o ruletă rusească. Din intelectuali, au ajuns oameni ai străzii

Viaţa, o ruletă rusească. Din intelectuali, au ajuns oameni ai străzii

26 Sep 2012   •   08:24
Viaţa, o ruletă rusească. Din intelectuali, au ajuns oameni ai străzii

Trecem zilnic pe langa ei si de cele mai multe ori ne creeaza o stare de repulsie. Ii condamnam fara sa le stim povestile si le intoarcem spatele. Este vorba despre oamenii strazilor. Cei mai multi dintre ei nu stiu sa scrie, sa citeasca sau au terminat cativa ani de scoala. Dar intre cei ramasi pe strada sunt si oameni care au studiat mult, dar o greseala facuta la un moment dat le-a schimbat radical viata. Au fost ingineri, pictori, proprietari de firme, ofiteri de armata si marina, ofiteri de securitate, profesori universitari sau sportivi de performanta, acum abia traiesc de pe o zi pe alta.

RTV.NET va prezinta cateva povesti ale unor oameni cu studii superioare, care din diverse cauze au ajuns sa traiasca, sa doarma pe strazile Capitalei. Nu le vom dezvalui insa identitatea.

Un intelectual desavarsit a ajuns pe strada pentru ca a avut incredere intr-o femeie. A vrut sa aiba o familie si a primit-o in casa lui. Nu dupa mult timp, s-a dovedit cea mai mare greseala. I-a calcat pragul cu o valiza in mana si a plecat cu toate bunurile lui. L-a lasat si fara casa.

Mereu i-a placut sa invete, sa cunoasca. A lucrat patru ani in navigatie fluviala, ca pilot. A citit mult, fiind pasionat de fizica, matematica, astronomie, chimie si psihanaliza. A facut cursuri de contabilitate si a tinut evidenta contabila pentru 15 societati comerciale, timp de 20 de ani. In copilarie a fost diagnosticat cu o boala a oaselor, care cu timpul s-a agravat. A slabit mult si se deplaseaza cu dificultate. Ca sa nu mai doarma in strada, o persoana i-a dat voie sa se instaleze intr-un garaj in Rahova pe care l-a amenajat atat cat s-a putut pentru a arata ca un camin. Barbatul administreaza un site. Din pensia lui de 300 de lei si din banii castigati pentru administrarea site-ului, barbatul abia isi asigura hrana si medicamentatia.

Citeste mai mult pe RTV.NET

×