x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viata pacientilor, pusa in pericol

Viata pacientilor, pusa in pericol

18 Iun 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Accesul catre Institutul de Pneumologie “Marius Nasta“ din Capitala a devenit un calvar din cauza lucrarilor de modernizare la linia de tramvai 12. De mai bine de o luna sinele au fost scoase si s-a sapata un sant adanc.
MONICA ANDREI, MAGDA MARINCOVICI

Accesul a devenit si mai dificil in ultima saptamana, deoarece de pe carosabil a fost scos stratul de astfalt, ajungandu-se pana la tevile de canalizare. “Nu trebuie sa asteptam sa moara un pacient pentru a inlesni accesul la camera de garda a Institutului “Marius Nasta”“, avertizeaza directorul unitatii, profesorul doctor Ioan Paul Stoicescu. In aceste conditii, Salvarea are nevoie de circa 10 minute pentru a parcurge distanta de la statia de metrou Eroii Revolutiei pana la institut, adica aproximativ 200 de metri. “Sunt situatii, si nu putine, cand fiecare secunda conteaza“, spune profesorul Paul Stoicescu.

Acelasi lucru este sustinut si de conf. dr. Florin Mihaltean, medic primar pneumolog, precizand ca pacientii care au recomandare de a efectua investigatii in alte unitati sanitare intarzie sau pur si simplu le abandoneaza, din cauza drumului desfundat.

Lucrarile, finisate la sfarsitul lui august

Imediat dupa inceperea lucrarilor la linia de tramvai, conducerea institutului a sesizat in scris si telefonic Primaria Bucurestiului. Dar, potrivit afirmatiilor profesorului Stoicescu, domnia sa s-a ales doar cu acuzatii ca de fapt ar inventa totul si ca ar vrea o pista de avion.

In realitate, profesorul Stoicescu cere mult mai putin pentru pacientii institutului: “Sa se faca o cale de acces omeneasca pentru bolnavul aflat in stare de urgenta, caruia medicii institutului adesea trebuie sa-i salveze viata“.

Lucrurile sunt vazute putin altfel de catre municipalitate. Gheorghe Udriste, directorul Directiei Transporturi si singuranta circulatiei din cadrul Primariei Capitalei, spera ca lucrarile in acea zona sa fie terminate pana la sfarsitul lunii august. “Activitatea in spital n-a fost blocata. Se poate intra in unitate la orice ora din zi si din noapte, insa mai greu, cu o viteza de 10-20 la ora. Stam cu arma la picior si incercam sa rezolvam cat mai repede aceasta situatie“, a spus Udriste.

×
Subiecte în articol: observator