x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, cercetat în libertate

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, cercetat în libertate

26 Oct 2013   •   17:11
Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, cercetat în libertate

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, va fi cercetat în libertate, după ce, sâmbătă, magistrații de la Judecătoria Slatina au respins propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova de arestare preventivă a lui Oprescu, învinuit de ucidere din culpă în urma unui accident rutier în care a fost implicat.

Vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu, a fost citat sâmbătă, în stare de libertate, la Judecătoria Slatina, unde judecătorii urmau să se pronunțe asupra solicitării procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova de emitere a unui mandat de arestare preventivă. Ședința de la Judecătoria Slatina a avut loc cu ușile închise și la finalul acesteia, magistrații au decis să respingă solicitarea procurorilor de arestare preventivă a lui Oprescu. Vicepreședintele CJ Olt este învinuit de ucidere din culpă după ce a fost implicat într-un accident rutier cu mai multe victime, dintre care una a decedat la spital.

În același dosar, mai sunt cercetați, în libertate, medicul Ecaterina Buzău, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Slatina, managerul spitalului slătinean, Andrei Iordache și o asistentă de la UPU. Toate cele patru persoane cercetate în această cauză au fost reținute joi seara, au fost audiate timp de peste șapte ore în cursul zilei de vineri, iar vineri seara, când au expirat ordonanțele de reținere emise de procurori pe numele lor au plecat, în stare de libertate, de la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, unde au avut loc audierile. La finalul audierilor, efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, s-a decis ca numai pentru vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, să fie solicitată măsura arestării preventive.

×
Subiecte în articol: vicepresedinte cj olt Marius Oprescu