x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepremierul și ministrul Transporturilor au inaugurat noua pistă a Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj

Vicepremierul și ministrul Transporturilor au inaugurat noua pistă a Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj

26 Oct 2013   •   18:27
Vicepremierul și ministrul Transporturilor au inaugurat noua pistă a Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj

Vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, au tăiat, sâmbătă, panglica noii piste a Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj, o investiție de 137 de milioane de lei.  La momentul festiv, marcat inclusiv prin aterizarea unei aeronave TAROM, a fost prezent și președintele Senatului, Crin Antonescu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că prin această investiție județul Cluj a făcut un pas important spre dezvoltarea durabilă. "Am reușit împreună să finalizăm această investiție când trebuie și la o calitate foarte bună. Pentru Cluj asta înseamnă enorm, înseamnă un pas foarte mare, un pas important pentru dezvoltarea durabilă a județului Cluj și a Transilvaniei în general", a declarat Liviu Dragnea.

De asemenea, el a transmis și mesajul premierului Victor Ponta care și-a anulat în ultimul moment vizita la Cluj. "Vreau să transmit mesajul primului-ministru care cuprinde două lucruri importante: săptămâna viitoare Guvernul va aproba la rectificarea de buget o sumă importantă pentru a fi alocată Consiliului Județean Cluj, ca să fie sprijinit pentru a face plățile pe care le mai are de făcut aferente acestei investiții. De asemenea, Guvernul va fi în continuare partener pentru CJ Cluj în prelungirea pistei și în toate celelalte operațiuni necesare pentru ca această pistă să poată să fie completă, unde să poată ateriza orice avion. Asta înseamnă că ne vom angaja să finanțăm prin Programul Operațional Sectorial de Mediu regularizarea Someșului. Probabil că va fi organizată în două etape: prima în actualul POS Mediu, iar a doua etapă după ce vom avea discuții și cu primarul municipiului Cluj Napoca, regularizarea completă a râului Someș inclusiv prin municipiu dar printr-un parteneriat cu primăria", a menționat Liviu Dragnea.

Nouă pistă de 2.200 de metri, inaugurată sâmbătă, a costat 137 milioane lei și ea urmează într-o etapă viitoare să fie prelungită până la 3.500 de metri. Costul total este estimat la 78 milioane euro.

×