x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele ANRE şi un director ENEL, cercetaţi în libertate

Vicepreşedintele ANRE şi un director ENEL, cercetaţi în libertate

07 Iun 2014   •   10:21
Vicepreşedintele ANRE şi un director ENEL, cercetaţi în libertate

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Claudiu Dumbrăveanu, şi Florin Gugu, director la Enel, vor fi cercetaţi în libertate după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă a acestora într-un dosar de corupţie.
Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Gheorghe Ciubotaru, asociat la SC ElectroAlfa International.

Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestaţie.

Procurorii DNA i-au reţinut joi pe Claudiu Dumbrăveanu, acuzat de luare de mită, şi pe Florin Gugu, pentru dare de mită.

În acelaşi dosar, a fost reţinut şi Gheorghe Ciubotaru care este cercetat pentru complicitate la luare de mită.

Anchetatorii susţin că, în anul 2013, Claudiu Dumbrăveanu, vicepreşedinte ANRE şi membru al Comitetului de reglementare, a pretins şi a obţinut de la Florin Gugu foloase necuvenite pentru SC ElectroAlfa International, al cărei asociat este Ciubotaru.

Foloasele necuvenite constau în atribuirea a două contracte de execuţie lucrări în valoare totală de peste 407.000 lei, în schimbul îndeplinirii de către Claudiu Dumbrăveanu a unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie 2013, 2 şi 3 octombrie 2013 a unor intervenţii, în virtutea funcţiei, pentru avantajarea intereselor Enel, şi anume micşorarea procentului de reducere a tarifelor de la 6% la 1,3%, majorarea unui spor de eficienţă de la 25% la 50% şi informarea Enel despre faptul că un control nu avea la bază o reclamaţie, ci era în programul anual de control. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: anre enel