x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Becali şi Cristi Borcea, transferaţi la Penitenciarul Poarta Albă

Victor Becali şi Cristi Borcea, transferaţi la Penitenciarul Poarta Albă

20 Mai 2014   •   14:17
Victor Becali şi Cristi Borcea, transferaţi la Penitenciarul Poarta Albă

 Victor Becali şi Cristian Borcea, condamnaţi în dosarul transferurilor din fotbal, au fost transferaţi de la Penitenciarul Slobozia la Penitenciarul Poarta Albă, acolo unde este încarcerat şi George Becali, scrie Agerpres. Cei doi au fost transferaţi la Poarta Albă, după ce pe 12 mai Judecătoria Medgidia a decis ca ei să execute pedepsele în regim semideschis de detenţie.

La începutul lunii martie, Cristian Borcea şi fraţii Victor şi Ioan Becali au fost condamnaţi la închisoare în dosarul transferurilor din fotbal şi încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă, unde o comisie a penitenciarului din judeţul Constanţa a stabilit ca ei să efectueze pedepsele în regim închis de detenţie. Cum la Poarta Albă se află deţinuţi cu regim de detenţie semideschis şi deschis, Borcea şi fraţii Becali au fost transferaţi la Penitenciarul din Slobozia.

Victor Becali şi Cristi Borcea au atacat decizia în instanţă, judecătorii le-au schimbat regimul de detenţie, astfel încât ei se reîntorc la Poarta Albă.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpaţi din dosarul transferurilor din fotbal.

George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua - la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar la FC Dinamo - la 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali - la 6 ani şi 4 luni, Victor Becali - la 4 ani şi 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedintele al Clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu - la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu - la 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.

×