x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ciutacu, agresat de doi simpatizanţi ai preşedintelui Băsescu

Victor Ciutacu, agresat de doi simpatizanţi ai preşedintelui Băsescu

10 Aug 2010   •   00:00
Victor Ciutacu, agresat de doi simpatizanţi ai preşedintelui Băsescu
Sursa foto: /

Redactorul-şef al cotidianului "Jurnalul Naţional", Victor Ciutacu, a fost la un pas de a fi luat la bătaie, luni seară, în centrul comercial Băneasa Shopping City, de către doi susţinători ai preşedintelui Traian Băsescu. Incidentul s-a petrecut în timp ce jurnalistul se afla la cumpărături împreună cu copilul său.



"Erau doi, cam la treizeci şi ceva de ani. Unul era mai violent. Nu m-am uitat cu atenţie la ei, pentru că eram cu un copil după mine, principala mea grijă era copilul. Au venit dupa mine când ieşeam din mall, înjurându-mă şi acuzându-mă că suntem nişte mincinoşi, că instigăm poporul împotriva domnului preşedinte Băsescu şi că minţim că se trăieşte rău în România, şi că ei trăiesc foarte bine în România.

Au început să înjure, să mă acuze pe mine mai întâi şi după aia la pachet, că ne vine rândul la toţi, că or să ne bată, or să ne omoare şi or să ne rupă capetele şi picioarele, mie, lui Badea şi lui Gâdea, lui Firea, lui Stan şi după aia la toată lumea.

Oamenii tindeau să devină violenţi, dar nu au sărit la bătaie propriu-zis. Am încercat să îi ignor, răspunzând vag, monosilabic, la provocările lor. M-am dus spre primul taxi pe care l-am găsit în cale, am băgat bagajele şi copilul în taxi şi după aia oameni au devenit ceva mai violenţi. Eu am intrat în taxi. Era unul pe o parte, unul pe cealaltă, au devenit nervoşi. Dar nu au dat, adică nu au apucat să dea".

Chiar aveau ceva în coşul ăla, deci făcusera nişte cheltuieli, nu păreau săraci. Plus că după spusele lor le mergea foarte bine. I-am felicitat că le merge foarte bine, ce să spun mai mult decât atât? (...) Nu au făcut referire la partide, singurul nume pronunţat a fost Băsescu. Ziceau că instigăm lumea împotriva lui Băsescu şi spunem ca să aw plece din ţară. Şi că noi susţinem că nu se trăieşte bine şi ei trăiesc foarte bine în lumea lui Băsescu. Foarte bine!", a precizat Victor Ciutacu.


Ciutacu admite că s-a mai confruntat cu ameninţări primite pe blog sau pe mail, dar a fost pentru prima dată când a primit ameninţări în mod direct, fizic. "Dar ce să fac, să mă ascund în casă? E o chestie asumată, nu e nicio tragedie".

"Dacă depun plângere e chiar penibil, eu sunt un om întreg în clipa asta, nu am nici cea mai mică zgârietură, ca să mă duc să depun plângere la Poliţie. Maximum au fost înjurăturile şi ameninţările, dar fizic nu am nimic. Bănuiesc că poliţia, dacă simte nevoia, se poate autosesiza, că a apărut în ziare, şi poate să ceară înregistrările video.
Eram exact la ieşirea mall-ului din Băneasa, iar discuţia a început pe holurile mall-ului. Eu nu am văzut până acum niciun mall fără camere de supraveghere. Logic mi s-ar părea în primul rând să se autosesizeze conducerea mall-ului, că ei au acum o problema cu firma de paza".
declaraţii oferite de Victor Ciutacu pentru ziare.com

×
Subiecte în articol: observator