x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Neciu e liber! - Justitia s-a impiedicat din nou

Victor Neciu e liber! - Justitia s-a impiedicat din nou

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    18 Feb 2007   •   00:00
Victor Neciu e liber!  - Justitia s-a impiedicat din nou

Barbatul care in urma cu doua luni a accidentat mortal un om pe soseaua de centura a Capitalei si apoi a ascuns cadavrul victimei a fost eliberat dintr-un viciu de procedura.

Victor Neciu a fost pus in libertate dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a constatat un viciu de procedura al judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti. Procurorii Parchetului General au cerut in urma cu o saptamana prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare emis pe numele lui Victor Neciu. Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea, dar judecatorii au uitat sa semneze decizia de arestare. Avocatul familiei victimei, Emil Barbulescu, ne-a declarat: "Acest lucru este o eroare judiciara. Procedura putea fi acoperita pe loc, dar judecatorii lasa de dorit. Ori nu au putut, ori nu au vrut, ori nu au citit dosarul. In 90% din cazuri, judecatorii se plang ca nu au timp sa citeasca dosarele. Daca au vorbit doar cu avocatul lui Neciu, nu inteleg de ce nu am fost si eu citat ca avocat al familiei victimei. In mod normal trebuia sa fim si noi citati ca parte vatamata". In schimb, aparatorul lui Victor Neciu sustine ca clientul sau nu e vinovat de omor deosebit de grav sau furt. "A fost un accident, urmat de fuga de la locul accidentului."

ACCIDENTUL. Victor Neciu l-a accidentat pe Aurica Matei la inceputul lunii decembrie, pe soseaua de centura in zona abatorului Glincarn. Barbatul, ajutat de fiul sau, Valentin Neciu, si de inca un angajat, l-a suit pe Aurica in masina si dusi au fost. Neciu nu a vorbit cu nimeni despre accident. Cu ajutorul SRI, autorul accidentului a fost gasit dupa mai bine de o luna. Victor a luat telefonul mobil al lui Aurica si l-a facut cadou sotiei. De la sotie, telefonul a ajuns la fiica acestora.

Neciu nu a recunoscut initial ca a fost autorul accidentului, dar intr-un final i-a condus pe anchetatori pe malul raului Arges, unde abandonase trupul victimei sale. Aurica Matei a fost inmormantat crestineste dupa 54 de zile.

×
Subiecte în articol: observator neciu victor