x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Băsescu s-a trezit vorbind. Cum să cer audierea unei persoane privind funcţia de comisar european atâta timp cât aceasta nu a fost desemnată şi nu are un portofoliu?

Ponta: Băsescu s-a trezit vorbind. Cum să cer audierea unei persoane privind funcţia de comisar european atâta timp cât aceasta nu a fost desemnată şi nu are un portofoliu?

30 Aug 2014   •   17:55
Ponta: Băsescu s-a trezit vorbind. Cum să cer audierea unei persoane privind funcţia de comisar european atâta timp cât aceasta nu a fost desemnată şi nu are un portofoliu?
Sursa foto: Ponta: Băsescu s-a trezit vorbind. Cum să cer audierea unei persoane privind funcţia de comisar european atâta timp cât aceasta nu a fost desemnată şi nu are un portofoliu?

Premierul a spus că imediat ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, îşi va face cunoscută decizia cu privire la portofoliul ce va reveni ţării noastre, persoana desemnată pentru a deţine funcţia de comisar european va intra în audieri în Parlamentul României.

"Imediat ce va fi anunţată decizia domnului Juncker, eu voi proceda potrivit legii româneşti, şi anume: persoana care va fi desemnată pentru un anumit portofoliu va trece prin procedurile naţionale care presupun audierea în cadrul Parlamentului. Sunt absolut convins că şi domnul Băsescu ştie foarte bine că nu puteam să cer audierea unei persoane atâta timp cât aceasta nu a fost desemnată şi nu are un portofoliu. Ar fi fost cel puţin nepotrivit, dacă nu chiar ridicol, să-l audiem în Parlament pe domnul Cioloş pentru Agricultură şi să nu fie desemnat ca şi comisar pe Agricultură", a explicat Ponta.

Acesta a ţinut să precizeze că nu ar fi oferit, până săptămâna viitoare, aceste detalii cu privire la funcţia de comisar european, dacă preşedintele Traian Băsescu nu s-ar fi trezit vorbind, cum s-a trezit astăzi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că, spre surprinderea sa, România a făcut două nominalizări pentru funcţia de comisar european şi a punctat că există o problemă de respectare a legislaţiei în contextul în care nu au fost audieri în comisiile de specialitate ale Parlamentului în cazul acestora.

'Deşi am aflat de la Bruxelles că s-au făcut două nominalizări, nu am constatat să se fi produs vreo audiere', a subliniat preşedintele Băsescu.

×