x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta, la ANM: Să spunem pentru toată lumea: Astăzi este rău!

Victor Ponta, la ANM: Să spunem pentru toată lumea: Astăzi este rău!

29 Ian 2014   •   11:12
Victor Ponta, la ANM: Să spunem pentru toată lumea: Astăzi este rău!

Premierul Victor Ponta a afirmat astăzi, la o întâlnire cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie, că toată lumea trebuie să aibă încredere că ceea ce face ANM reprezintă un lucru ştiinţific. "Mesajul principal este acela că instituţiile celelalte ale statului să aibă încredere totală în ceea ce dvs. transmiteţi", a declarat Ponta, la sediul ANM.

Declaraţiile premierului Ponta:


- Istituţia dvs are niste criterii la nivel european

- Pe baza avetizărilor dvs putem să mobilizăm forţele nostre

- Instituţiile să se bazeze suta la sută pe informaţiile dvs. Este important ca şi cetăţenii să se bazeze pe informaţiile dvs

- Eu sunt aici, nu pentru că nu am încredere în dvs, ci pentru a transmite un mesaj că tot ce se întâmplă aici este la nivel european

- Vreau să aibă toată lumea încredere că ceea ce faceţi aici nu are legătură nici cu Guverne, nici cu televiziuni, nici cu nimic, faceţi un lucru ştiinţific, care se face în toată Europa, cred

- Să spunem pentru toată lumea: Astăzi este rău.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb a spus că la nivelul ministerului funcţionează un dispecereat unde pot şi semnalate toate problemele. Monitorizăm alimentarea cu apă a populaţiei, se monitorizează cursurile superioare ale apelor, acolo unde a fost nevoie s-a intervenit pentru a dinamita zona, astfel încât să existe un curs al apei normal.

ANM a emis o avertizare cod portocaliu pentru miercuri, în intervalul orar 06:00-23:00, pentru Bucureşti şi 14 judeţe din sud-est. De miercuri, de la ora 23:00 codul portocaliu se restrânge, rămânând valabil pentru opt judeţe, până joi la ora 10:00.

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, precum şi jumătatea de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Argeş.

Începând de miercuri, ora 23.00, va intra în vigoare o altă avertizare, valabilă până joi, la ora 10.00.

Avertizarea cod portocaliu va fi restrânsă, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judeţe, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

De asemenea, de miercuri noapte până joi dimineaţă va fi prelungită avertizarea cod galben pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Covasna.

Joi şi vineri, vremea va deveni geroasă pe arii extinse în regiunile estice, sudice şi centrale, cu precădere dimineaţa şi noaptea.

×