x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Videanu: România nu are probleme privind gazele naturale ruseşti

Videanu: România nu are probleme privind gazele naturale ruseşti

03 Ian 2009   •   00:00

România nu este afectată în nici un fel în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze naturale ruseşti, iar volumul zilnic este în cotele normale de alimentare, a declarat, vineri, ministrul economiei.



'România nu nare nici un fel de probleme în alimentarea cu gaze naturale, livrările sunt la volumul normal. Am convocat o reuniune de informare la sediul Ministerului pe tema gazelor naturale, în contextul evoluţiilor regionale. Vom face o analiză a situaţiei', a declarat ministrul economiei, Adriean Videanu.

Potrivit unor informaţii vehiculate la posturile de televiziune, llivrările de gaze din Rusia către România ar fi scăzut cu 30 la sută, pe 2 ianuarie.

Rusia a anunţat, pe 1 ianuarie, expirarea contractului de furnizare a gazelor către vecina sa Ucraina şi intenţia de a nu mai livra gaze către această ţară, din cauza unei datorii de peste două miliarde de euro.

Conducta de gaze care alimentează şi Europa Occidentală tranzitează Ucraina, dar autorităţile ruse au anunţat că statele din Uniunea Europeană nu vor fi afectate de o eventuală încetare a livrărilor către Ucraina.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: romania