x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Camioane supraîncărcate cu lemne, descoperite de un activist în două parcări din Dornești. Ce au făcut autoritățile

VIDEO. Camioane supraîncărcate cu lemne, descoperite de un activist în două parcări din Dornești. Ce au făcut autoritățile

25 Iul 2020   •   11:56
VIDEO. Camioane supraîncărcate cu lemne, descoperite de un activist în două parcări din Dornești. Ce au făcut autoritățile
Sursa foto: Foto: Captură video

UPDATE. În cazul celor patru camioane au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare și au fost aplicate trei amenzi în valoare de 6.000 de lei. Urmează să se cântărească încărcătura din camioane. 

✍️ Fapte,NU Vorbe❗❗❗ LUPTA CONTINUA ISCTR☑️

Publicată de Bodnar Daniel pe Sâmbătă, 25 iulie 2020

---------------------------------------------

Știre inițială. Patru camioane supraîncărcate cu lemne au fost descoperite de activistul Bodnar Daniel în două parcări din Dornești, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 24 – 25 iulie. 

Pe lângă faptul că cele patru camioane erau supraîncărcate, lemnul nu era asigurat corespunzător existând riscul ca acesta să cadă. 

Zeci de oameni s-au strâns în cele două parcări pentru a susține acțiunea activistului Bodnar Daniel.

La fața locului s-au deplasat o echipă a poliției locale și o echipă aparținând Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR). 

Întreaga acțiune a fost transmisă live pe Facebook. 

Live de la sediul asasinilor economici : EGGER & Schweighofer ❗️❗️❗️

Publicată de Bodnar Daniel pe Vineri, 24 iulie 2020

Flagrant❗️❗️❗️

Publicată de Bodnar Daniel pe Vineri, 24 iulie 2020

⚠️Încă 2 camioane ascunse în parcare❗️❗️❗️ LUPTA CONTINUĂ

Publicată de Bodnar Daniel pe Vineri, 24 iulie 2020


Reamintim că ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, pe 14 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, că imaginile cu camioane încărcate cu lemne sunt parte a unei campanii de fake news. 

„Este o campanie agresivă și, poate, fără precedent! Zilnic este lansată pe rețelele de socializare o avalanșă de mesaje toxice. Am văzut și eu poze și video-uri cu zeci de mii de share-uri pe zi. Acestea au un singur scop: să le inducă oamenilor ideea unei catastrofe ecologice în pădurile românești. Populația nu are nicio vină!”, a declarat ministrul Costel Alexe. 

Ce au făcut autoritățile. Inspector ISCTR, dosar penal pentru abuz în serviciu

Sesizarea activistului de mediu a dus la o adevărată polemică între instituțiile statului: pe de-o parte Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier, iar pe de altă parte polițiștii solicitați. 

Întregul scandal s-a iscat vineri, în jurul orei 16:30, când activistul Daniel Bodnar a identificat un camion supraîncărcat cu lemn, care se îndrepta spre societatea comercială Schweighofer din Dornești. În plus, pe lângă cantitatea de lemn încărcată, buștenii nu era asigurați corespunzător, existând tot timpul riscul să cadă din camion. 

La fața locului, a fost solicitată prezența poliției, care a cerut reprezentanților ISCTR cântărirea camionului la locul unde era opti comionul, pe drumul privat de intrare în sediul societății de prelucrare a lemnului. Reprezentanții ISCTR au motivat că platforma este într-o parcare din zona comunei Dărmănești, este omologată și nu poate fi mutată, pentru că există riscul să dea informații eronate. Dacă nu se respectă procedura, transporatorul poate să dea în judecată și să câștige pe criterii de încălcare a procedurii. 

În urma disputei, polițiștii au deschis un dosar penal pe numele inspectorului ISCTR pentru „abuz în serviciu. A fost sesizați procurorii Parchetului de pe lângă judecătoria Rădăuți. 
 

 

×
Subiecte în articol: bodnar daniel camioane supraincarcate