x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Cinci hoţi români au uimit lumea cu un JAF ca-n filme. Au furat iPhone-uri în valoare de 6 milioane de euro dintr-un camion aflat în mişcare

VIDEO. Cinci hoţi români au uimit lumea cu un JAF ca-n filme. Au furat iPhone-uri în valoare de 6 milioane de euro dintr-un camion aflat în mişcare

02 Aug 2017   •   12:50
VIDEO. Cinci hoţi români au uimit lumea cu un JAF ca-n filme. Au furat iPhone-uri în valoare de 6 milioane de euro dintr-un camion aflat în mişcare

Un grup de 5 români a fost arestat în Olanda după ce aceștia au furat mai multe telefoane iPhone, în valoare de 6 milioane de dolari, dintr-un camion aflat în mișcare, relatează NDTV.

Ultimul jaf a avut loc pe 24 iulie. Potrivit anchetatorilor olandezi, hoții se deplasau cu autovehiculul în spatele unui camion, pe autostrada A73 din Horst, Olanda. Unul dintre suspecți se urca pe capota mașinii și încerca să se urce în camion. În cele din urmă, lua cutii cu telefoane iPhone și le arunca printr-o gaură făcută în plafonul mașinii în care se aflau ceilalți patru hoți.

Grupul a reușit astfel să comită 17 jafuri, începând cu 2015, însă polițiștii nu i-au putut prinde din cauza lipsei de probe.

Cei cinci au fost arestați sâmbătă la un parc de vacanță din Olanda, unde polițiștii au reușit să recupereze telefoanele furate și mașina modificată, folosită pentru furturi.Nu se știe încă dacă grupul va fi judecat în Olanda, întrucât doar cinci din cele 17 jafuri au avut loc pe teritoriul olandez.

În 2012, Poliția Română a prezentat imagini cu un jaf similar, unde un grup conducea o mașină în spatele unui camion de unde furau diverse bunuri. 

×