x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (VIDEO) Incendiu puternic în Capitală: Pompierii s-au luptat cu flăcările şi câinii maidanezi

(VIDEO) Incendiu puternic în Capitală: Pompierii s-au luptat cu flăcările şi câinii maidanezi

12 Iul 2012   •   12:31
(VIDEO) Incendiu puternic în Capitală: Pompierii s-au luptat cu flăcările şi câinii maidanezi

UPDATE 18:45 - Un martor a declarat ca alarma de incendiu s-a activat, iar oamenii au inceput sa iasa din cladirea de birouri de pe Soseaua Virtutii si s-au oprit in fata intrarii, fara a avea vreo reactie si fara a lua in calcul ca exista un pericol in locul respectiv.

Martorul a mai povestit ca oamenii au incercat sa-si scoata masinile din parcare si din apropierea cladirii, acestia ignorand bucatile de materiale care cadeau de pe fatada cladirii.

Conform martorului, angajatii firmelor din zona, service-uri auto, benzinarii, au luat extinctoarele pe care le aveau in dotare si furtunurile cu apa, pentru a stropi anvelopele si perimetrul in care fiecare isi desfasura activitatea, pentru a preveni un alt incendiu. (Mediafax)

UPDATE 17:59 - Circulatia rutiera si cea a tramvaielor liniei 41 a fost redeschisa in ambele sensuri pe Soseaua Virtutii, a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

Traficul a fost redeschis mai intai pentru tramvaiele liniei 41, la scurt timp fiind redeschisa si circulatia rutiera, in ambele sensuri.

Circulatia rutiera pe Soseaua Virtutii, de la intersectia cu Podul Ciurel pana la Bulevardul Iuliu Maniu, a fost oprit, joi dupa-amiaza, in urma incendiului izbucnit la o cladire de birouri, a spus Ioana Stancu.

Cladirea de birouri din sectorul 6 al Capitalei afectata de un puternic incendiu in dupa-amiaza acestei zile este detinuta de societatea Instant Group SRL Bucuresti, controlata integral de Taha Al- Borayashi, om de afaceri de origine irakiana.

Denumit Virtutii Office Building, imobilul este amplasat in cartierul Militari, are 7 etaje si o suprafata utila de 5.000 de metri patrati.

In 2008, Dante International, care detine magazinul online eMAG.ro, a inchiriat 4.000 de metri patrati in Virtutii Office Building. Dupa mutarea sediului Dante International in cladirea Swan Office&Tehnology Park, din Pipera, Virtutii Office Building a ramas in cea mai mare parte neinchiriata.

Instant Group SRL a fost infiintata in 2002 si are ca obiect de activitatea comertul cu ridicata al carnii si produselor din carne. In 2010, afacerile firmei au insumat 13,26 milioane de lei, de la 16,6 milioane in urma cu an, iar profitul net a coborat de la 40.289 lei la 13.981 lei.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile, incendiul a fost localizat si nu mai exista pericol de propagare. (Mediafax)

UPDATE 16:35 - Primarul sectorului 6, Rares Manescu, a declarat ca a cerut de la serviciile din primarie toate informatiile legate de autorizatiile si avizele care au fost date pentru cladirea de birouri cuprinsa de flacari.


"Am cerut de la serviciile noastre din primarie informatiile legate de autorizatii, firmele care isi desfasoara activitatea acolo si vrem sa stim daca au fost date toate avizele, autorizatiile. Cladirea nu era ocupata integral, mai erau spatii libere, dar ceea ce ma bucura este ca nu sunt victime. Nici un bucurestean care locuieste in zona nu se afla in pericol.", a spus Manescu.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, flacarile s-au propagat la ultimele doua etaje atat pe verticala, cat si pe orizontala, o constructie invecinata de locuinte fiind si ea afectata de incendiu, dar in mica masura.

UPDATE 16:00 - Flacarile au fost stinse, insa interventia pompierilor nu s-a incheiat, pentru ca focul poate reizbucni in orice moment.

"Principala dificultate a fost ca reteaua de hidranti stradali nu functioneaza in totalitate, iar cea care functioneaza nu asigura debitul necesar de apa. Nu a existat un risc pentru cele patru statii de benzina aflate in apropiere. Nu se cunoaste cu exactitate daca erau persoane in interior, era doar un grup vizavi de constructie. Administratorul a luat legatura sa vada daca mai erau oameni in cladire. Nu au fost persoane care sa aiba nevoie de prim ajutor", a spus Daniel Vasile.

UPDATE 15:40 - La fata locului sunt la aceasta ora peste 20 de autospeciale. Toate unitatile de pompieri din Capitala au trimis ajutoare. In apropierea cladirii sunt doua benzinarii.

Traficul rutier a fost blocat, iar RATB a oprit tramvaiul 41 care circula prin zona. Linia de autobuze 178 este deviata prin Bd. Iuliu Maniu, iar Podul Ciurel este inchis. Traficul rutier este oprit pe Soseaua Virtutii.

"De la ora 14.55, tramvaiele liniei 41 sunt blocate in ambele sensuri pe Soseaua Virtutii, iar autobuzele liniei 178 sunt deviate prin Bulevardul Iuliu Maniu, din cauza incendiului", a declarat purtatorul de cuvant al RATB.



UPDATE 15:35 - Politistii au oprit circulatia in zona, pentru ca echipajele ISU sa se poata actiona in conditii optime si pentru ca traficul sa se poata desfasura in siguranta pe rute ocolitoare.

"Ni s-a cerut o ambulanta in sprijin. Din primele informatii nu sunt victime", a declarat Alis Grasu, sefa Ambulanta Bucuresti.

Cladirea are opt etaje, cu structura metalica, iar flacarile au cuprins toate nivelele. Rares Manescu, primar Sector 6: "E un bloc de birouri, in principal. Locatarii din zona au fost asigurati ca nu vor avea probleme". Cladirea la care s-a produs incendiul se afla pe strada Dealul Tugulea, in sectorul 6 al Capitalei.

..........................

Un incendiu puternic a izbucnit, in aceasta dupa-amiaza, in Capitala. Flacarile au cuprins etajele superioare ale unei cladiri aflate in zona Militari, din sectorul 6, pe strada Virtutii.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat ca incendiul afecteaza o constructie din sticla cu destinatia de birouri, iar echipajele de pompieri sosite la fata locului nu au reusit sa intre in cladire, din cauza elementelor de fatada care se desprind.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti a mai spus ca incendiul degaja un fum foarte puternic, iar flacarile s-ar putea extinde la o vila cu etaj din apropiere.

La incendiu intervin sase autospeciale si doua autoscari, fiind solicitate alte doua echipaje.

×