x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (VIDEO) Poliţia Locală s-a pregătit de finala Europa League. Suporterii vor fi monitorizaţi cu zeci de camere şi patrule mobile. În centrul vechi sunt scoşi la înaintare şi cei 6 vorbitori de spaniolă ai instituţiei

(VIDEO) Poliţia Locală s-a pregătit de finala Europa League. Suporterii vor fi monitorizaţi cu zeci de camere şi patrule mobile. În centrul vechi sunt scoşi la înaintare şi cei 6 vorbitori de spaniolă ai instituţiei

de Dan Radu    |    07 Mai 2012   •   19:24
(VIDEO) Poliţia Locală s-a pregătit de finala Europa League. Suporterii vor fi monitorizaţi cu zeci de camere şi patrule mobile. În centrul vechi sunt scoşi la înaintare şi cei 6 vorbitori de spaniolă ai instituţiei

Suporterii care au inceput sa soseasca deja la Bucuresti, pentru finala Ligii Europa, vor fi paziti de Politia Locala odata din strada si a doua oara cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate in principalele puncte ale Capitalei, ale caror imagini sunt urmarite non-stop de la Dispeceratului Operativ Integrat din Bulevardul Libertatii.

"Avem aici principalele intersectii, avem aici centrul istoric", povesteste o angajata care mananca relaxata un mar in fata unui perete de monitoare. Momentan este liniste. De manie incepe frecusul, cand, 10 curse charter a cate 150 de pasageri fiecare vor aduce primii suporteri spanioli organizati.

Suporterii finalistei Athletic Bilbao vor fi directionati catre fun-zone-ul din Piata Constitutiei. Cei ai finalistei Atletico Madrid, vizavi de Hilton, in Piata George Enescu.

"Pregatim finala inca din 14 aprilie, sub indrumarea primarului Sorin Oprescu. Nu ne asteptam la tulburari, cele doua echipe nu sunt rivale cum sunt Steaua si Dinamo, va fi o rivalitate pur sportiva. Ideea este sa tinem galeriile departe una de alta. Singurul risc ar fi sa se intalneasca in Centrul Istoric, in ziua meciului sau dupa finala", a declarat directorul Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, Ioan Tincu.

"In Centrul Istoric vom avea cate o patrula pe fiecare strada, practic vor fi echipaje din 400 in 400 de metri. Deja stim ca localurile s-au aprovizionat serios pentru miercuri, probabil ca se vor dobori recordurile de consum", a mai spus Tincu, care a precizat ca in ziua si noaptea finalei, strazile Centrului Istoric vor fi patrulate si de cei sase agenti (autodidacti) ai institutiei care vorbesc spaniola.

In afara Centrului Istoric, sarcina politistilor locali va fi de a pazi cele doua fun-zone-uri, precum si coloanele de suporteri in momentul in care acestea vor pleca spre stadion.

Incepand cu 2 mai, agentii politiei au inceput sa distribuie fluturasi pe traseul celor 20 de autocare care vor duce suporterii la stadion in care soferii sunt rugati sa nu parcheze pe arterele principale. In caz contrar, automobilele vor fi ridicate.

"Este vorba de o masura care va fi aplicata strict pe durata finalei, dar deja avem semnale ca oamenii au inteles mesajul si nu ne asteptam la probleme", a declarat Tincu. Eventualele automobile ridicate vor fi mutate in alta parte, iar proprietarii nu vor fi amendati.

O alta prioritate a Politiei Locale va fi paza demnitarilor straini care vin la meci si a familiilor acestora. "Aici sarcina poate fi destul de dificila, pentru ca de multe ori demnitarii nu-si aduc doar sotia, ci si copiii, astfel incat nu stii exact cati oameni trebuie sa protejezi", spune Tincu.

Comercializarea de bauturi alcoolice va fi interzisa in apropierea stadionului, fiind sarcina politistilor locali sa se asigure ca nu se vinde bautura in apropiere.
In schimb, in fun-zone-uri se vor servi mici si bere, iar carciumile din centru sunt gata sa primeasca clienti.

"De fapt, nu suporterii spanioli sunt problema noastra, ci turistii din alte tari care vin la Bucuresti pentru finala. Nu stim pe unde o sa umble ei, banuim ca o sa ajunga totusi in Centrul Vechi. Deja avem semnale ca au primit informatii eronate despre ce se poate face si ce nu se poate face in Bucuresti. De exemplu ca in Centrul Istoric se pot cumpara droguri usoare, dame de companie etc. Vom incerca sa-i convingem, politicos, desigur, ca nu e cazul", a mai spus Tincu.

×