x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Spitalul Municipal Rădăuți a devenit spital de resort al județului Suceava

VIDEO. Spitalul Municipal Rădăuți a devenit spital de resort al județului Suceava

23 Mar 2020   •   13:00
VIDEO. Spitalul Municipal Rădăuți a devenit spital de resort al județului Suceava
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Spitalul Municipal Rădăuți a devenit de astăzi spitalul de resort al județului Suceava, după ce Unitatea de Primiri Urgențe și Ambulatoriul Suceava au fost închise din cauza numărului mare de medici urgentiști diagnosticați cu COVID-19, a anunțat managerul Spitalului Rădăuți, Traian Andronachi.

„În momentul de față, Spitalul Municipal Rădăuți dorește să anunțe întreaga populație că începând de la ora 09:30, azi, Spitalul Municipal Rădăuți a devenit spital de resort la nivel de județ Suceava. Tot ceea ce înseamnă urgențe medicale, la nivelul întregului județ, vor ajunge la Spitalul Municipal Rădăuți. Am purtat discuții cu Direcția de Sănătate Publică Suceava și cu Serviciul Județean de Ambulanță care m-au anunțat deja că ambulanțele sunt pe drum, către spitalul Rădăuți. În momentul de față avem stocuri de materiale care ne pot asigura funcționarea, în condițiile care tocmai s-au modificat, pentru un termen mai scurt decât termenul anunțat anterior.”, a declarat Traian Andronachi.

De asemenea, managerul unității spitalicești a anunțat că Spitalul Municipal Rădăuți dorește să preia și stocurile de materiale care se află în depozitele Direcției de Sănătate Publică Suceava și în depozitele Spitalului Județean de Urgență Suceava.

„Personalul este pregătit și suntem încrezători. Ne punem însă speranța în cei care urmăresc această transmisiune: Nu vă adresați spitalului dacă nu aveți reală nevoie!”, a mai adăugat Traian Andronachi.

În cursul zilei de azi, se va face și repartiția a 15 numere telefonice de urgență noi, distribuite în fiecare secție compartiment.

Până în prezent, 27 de cadre medicale, dintre care 18 medici și nouă asistene, de la Spitalul Județean Suceava au fost confirmate cu coronavirus și sunt internate în secția de Boli Infecțioase din cadrul unității medicale.

Live de la Spitalul Municipal Radauti. Comunicat de presa, managerul instituției, domnul Traian Andronachi. Live Nord Est

Publicată de Live Nord Est pe Luni, 23 martie 2020

 

×