x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viitorul în România, o nouă provocare.

Viitorul în România, o nouă provocare.

de Diana Scarlat    |    19 Mai 2011   •   21:00
Viitorul în România, o nouă provocare.

Seria de provocari 'Dezbate Ro­ma­nia', organizata de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Ro­maniei, a ajuns la runda finala, tema fiind 'Romania este tara in care ma pot implini personal si profesional?'.

Concursul s-a desfasurat ca si pana acum, sub forma de 'duel' intre doua echipe de studenti, de aceasta data fiind vorba despre castigatorii celorlalte runde, calificati in finala: 'Band A Part', de la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA) si 'Tocilarii', de la Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti. Cele doua echipe au confruntat totodata si doua stiluri diferite de argumentare: rigoare si logica 'rece' versus creativitate si retorica inspirata. Fiind vorba despre cei mai buni concurenti, juriul a avut de aceasta data cea mai grea misiune.

Realizatoarea TV Alessandra Stoicescu, jurnalistul Cristian Topescu, directorul FDVDR Trisi Cristea, cantautorul Florin Chilian si scriitorul Daniel O. Bejan au ales pana la urma cea mai buna echipa: 'Band A Part', adica masteranzii de la SNSPA, cu un scor foarte strans, respectiv 237 la 230. Fiecare echipa a adus argumente din ambele pozitii, afirmatoare si negatoare pentru tema propusa spre dezbatere. Discutiile foarte aprinse pe aceasta tema care presupune si un grad foarte mare de implicare sentimentala s-au transformat la un moment dat intr-o adevarata lupta intre cele doua echipe.

Inainte de a fi desemnat cas­tigatorul, echipele au fost provocate la un alt duel: 'Vocatie versus profesie', o tema surpriza, aleasa de juriu, pentru care cate un membru al fiecarei echipe a trebuit sa sustina un discurs argumentativ de cinci minute.

Organizat sub forma unui concurs, 'Dezbate Romania' incurajeaza gandirea critica, capacitatea de argumentare si prezentare in randul studentilor. In aceasta confruntare a ideilor si argumentelor, tinerii dezbat teme din viata de zi cu zi, probleme cu care se confrunta societatea.

Castigatorii au primit marele premiu in valoare de 1.000 de euro din partea Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei. Urmatoarea serie a dezbaterilor va fi lansata in toamna.

×
Subiecte în articol: observator