x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viitură pe Dunăre. O mie de saci cu nisip pentru digul de apărare la Şantierul Naval Damen din Galaţi

Viitură pe Dunăre. O mie de saci cu nisip pentru digul de apărare la Şantierul Naval Damen din Galaţi

22 Mai 2014   •   17:47
Viitură pe Dunăre. O mie de saci cu nisip pentru digul de apărare la Şantierul Naval Damen din Galaţi

Aproximativ 1.000 de saci din rafie au fost deja umpluţi cu nisip şi pământ galben şi au fost transportaţi în zona expusă inundaţiilor din Şantierul Naval Damen Galaţi, în cazul în care nivelul Dunării va atinge în zonă cel puţin cota de atenţie de 560 de centimetri, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Corina Pârvu.

(Click aici pentru LIVE VIDEO de la GALAŢI)

Potrivit acesteia, şantierul a asigurat, încă de zilele trecute, circa 5.000 de saci din rafie, folie din plastic şi 60 de tone de pământ galben şi 100 de tone de nisip, materiale cu care se vor umple sacii ce vor forma diguri de protecţie.

Conform planului de apărare a companiei, în momentul în care nivelul Dunării la Galaţi va atinge cota de atenţie, de 560 cm, în şantier se va realiza din saci umpluţi cu nisip un dig de protecţie cu o lungime de 300 de metri, dacă nivelul va ajunge la cota de inundaţie (CI), de 600 cm, digul va avea o lungime totală de 600 de metri, iar dacă se va depăşi şi CI, atunci lungimea digului va avea aproape un kilometru.

Şi în Portul Bazinul Nou au fost luate măsuri similare de protecţie, astupându-se gurile de canalizare şi asigurându-se necesarul de saci cu nisip ce vor fi folosiţi la supraînălţarea digului de protecţie de pe Dunăre.

Nivelul Dunării a atins joi, la Galaţi, cota de 544 cm, cu 11 cm mai mult decât în ziua precedentă.

(Click aici pentru LIVE VIDEO de la GALAŢI)

×