x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vioara lui Voicu - Disputa pe Stradivarius

Vioara lui Voicu - Disputa pe Stradivarius

de Magda Colgiu    |    23 Ian 2007   •   00:00

Vioara Stradivarius, achizitionata de statul roman pentru Ion Voicu, ar putea fi preluata de Ministerul Culturii si data unui tanar violonist, daca Madalin Voicu, fiul regretatului violonist, nu poate dovedi proprietatea asupra acesteia.

"Am decis ca o echipa de la Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) sa se ocupe de aceasta chestiune. Vioara a fost achizitionata de statul roman, ea trebuie sa apartina statului roman. Domnul Madalin Voicu sustine ca tatal sau a platit-o din drepturile sale de autor, ramane sa dovedeasca acest lucru. Altfel va fi obligat potrivit legii sa transmita obiectul la MCC, care-l va pune la dispozitia unui violonist", a declarat, ieri, ministrul Adrian Iorgulescu.

Vioara Stradivarius Elder a fost realizata in 1702 si cumparata de statul roman in 1956, la pretul de 1.200.000 lei (aprox. 200.000$), pentru a fi folosita de Ion Voicu.

Madalin Voicu s-a declarat surprins de declaratia ministrului Iorgulescu. "Noi avem un act care dovedeste ca vioara a fost vanduta lui Ion Voicu, nu statului roman." Madalin a tinut sa precizeze ca Fundatia Ion Voicu este de acord sa dea instrumentul unui violonist, dar doar in anumite conditii.

Vioara Stradivarius Elder este estimata astazi la circa 1-1,5 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: observator vioară voicu