x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viorica Bucur va fi înmormântată miercuri, la ora 12.00, la mânăstirea Cernica

Viorica Bucur va fi înmormântată miercuri, la ora 12.00, la mânăstirea Cernica

de Mediafax    |    23 Aug 2011   •   15:54

Criticul de film Viorica Bucur, care a murit luni, la varsta de 65 de ani, din cauza unui cancer la pancreas, va fi inmormantata miercuri, la ora 12.00, la Manastirea Cernica, a declarat pentru MEDIAFAX regizorul Laurentiu Damian.

Criticul de film si profesorul universitar Viorica Bucur a realizat, timp de 15 ani, "Gala desenului animat" - singura emisiune dedicata desenelor animate, inainte de caderea regimului comunist.

In perioada 1969 - 1972, Viorica Bucur a realizat o serie de emisiuni cu noutati din lumea filmului, care cuprindea, totodata, si elemente de istorie a cinematografiei si recenzii de film.

Pe de alta parte, intre 1970 si 1974, Viorica Bucur a realizat emisiunile "Istoria filmului mut" si "Istoria filmului sonor".

Emisiunea care i-a adus cea mai mare popularitate a fost longeviva "Gala desenului animat", produsa si difuzata intre anii 1974 - 1992 la Televiziunea Nationala.

Viorica Bucur a fost supranumita de generatii intregi "mama desenului animat" sau "mama lui Donald".

De asemenea, Viorica Bucur a fost membra a FIPRESCI (Federatia Internationala a Presei Cinematografice) si a Uniunii Cineastilor din Romania, iar in 2007 a primit premiul pentru activitate publicistica "Ion Cantacuzino".


×