x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, după întâlnirea cu papa: "A acceptat menţinerea vizitei mele datorită respectului pentru România"

Băsescu, după întâlnirea cu papa: "A acceptat menţinerea vizitei mele datorită respectului pentru România"

15 Feb 2013   •   17:52
Băsescu, după întâlnirea cu papa: "A acceptat menţinerea vizitei mele datorită respectului pentru România"
Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, după întâlnirea de la Vatican cu papa Benedict al XVI-lea, că acesta nu a anulat vizita sa, în ciuda anuţului că renunţă la pontificat, deoarece respectă România şi românii.

Băsescu a adăugat că papa este într-o formă excelentă, adăugând că are sentimentul că motivul demisiei este dorinţa pontifului de a-şi continua opera filosofică şi teologică fără constrângerile pontificatului.

"Este într-o formă excelentă, chiar dacă mai slab ca în 2008, când ne-am văzut ultima oară. Este un om care a acceptat menţinerea vizitei mele pentru că a vrut să-şi manifeste respectul pentru români şi România", a declarat Băsescu.

"În discuţiile cu sanctitatea sa sentimentul pe care l-am avut este că e împăcat cu decizia pe care a luat-o, că aşa au vrut sanctiatea sa şi Dumnezeu şi că şi-a asumat o altă misiune. Misiunea pe care şi-a asumat-o este aceea de a-şi continua opera. Papa Benedict este unul dintre cei mai mari filosofi şi teologi ai lumii. Părerea mea este că a vrut să-şi continue opera fără nicio altă constrângere decât cea a comunicării cu Dumnezeu. A vrut să fie liber cu gândurile sale şi cu Dumnezeu ca să-şi continue opera. Sunt convins că vor apărea scrieri noi", a mai spus Băsescu. 

×