x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Voican Voiculescu, prezent din nou la ceremoniile de comemorare a Revoluției

Voican Voiculescu, prezent din nou la ceremoniile de comemorare a Revoluției

22 Dec 2019   •   11:02
Voican Voiculescu, prezent din nou la ceremoniile de comemorare a Revoluției
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu a calificat incidentul din Piaţa Universităţii de sâmbătă, când a fost agresat de bărbat, ca fiind unul "regretabil", adăugând că nu se teme să participe şi la alte evenimente care comemorează Revoluţia din 1989.

Gelu Voican Voiculescu a fost prezent, duminică dimineaţă, la monumentul Eroilor Revoluţiei, situat lângă sediul Ministerului de Interne, la o ceremonie de comemorare a celor căzuţi la evenimentele sângeroase din decembrie 1989.

Întrebat de jurnalişti dacă nu îi este teamă să mai fie prezent la un eveniment de comemorare a Revoluţiei Române, Voican a negat: "Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu poate să-mi fie teamă astăzi. (...) Dosarul Revoluţiei nu s-a judecat".

Directorul general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, Gelu Voican Voiculescu, a fost scos de jandarmi, sâmbătă, din mulţimea adunată în Piaţa Universităţii pentru a comemora 30 de ani de la Revoluţia din 1989, după ce mai multe persoane l-au huiduit şi l-au agresat.

Poliţia Capitalei a anunţat tot sâmbătă că l-a identificat pe agresor, un bărbat de 68 de ani, şi că victima a depus plângere.

"Persoana vătămată a formulat plângere împotriva bărbatului care l-a agresat. Cel în cauză a fost identificat. Este un bărbat de 68 de ani şi urmează să fie audiat. Cercetările sunt efectuate de Secţia 1 Poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial şi material", precizează Poliţia Capitalei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: voican voiculescu revolutie