x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vrăjitoare şi prostituate cu chitanţier

Vrăjitoare şi prostituate cu chitanţier

de Aniela Nine    |    08 Sep 2010   •   00:00
Vrăjitoare şi prostituate cu chitanţier
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Vrăjitoarele ar putea fi obligate să intre în legalitate şi să înveţe "să citească" nu numai cărţile de ghicit, ci şi Codul Fiscal, căci reprezentanţi ai PDL doresc ca astfel de "practici oculte" să fie legalizate, iar serviciile oferite de prestatoare, denumite pompos "practiciene în domeniul ocult", să fie taxate corespunzător.



Intenţiile pedeliştilor s-au concretizat, la iniţiativa deputatului Alin Popoviciu, într-un proiect legislativ aflat într-o primă fază de dezbatere în Parlament, unde însă a primit un raport de respingere. Pentru a putea "profesa", vrăjitoarele ar trebui să obţină o autorizaţie de liberă practică după ce s-ar înscrie într-o organizaţie profesională de profil. Numai aşa "practicienele oculte" ar putea tăia chitanţă fiscală clienţilor pentru sumele încasate.

Iniţiatorii spun că proiectul de lege are drept scop protecţia cetăţenilor de astfel de înşelătorii, proiectul legislativ având un articol care prevede pedeapsa cu închisoare de la 6 luni la 3 ani pentru "practicienele oculte" care induc sau menţin în eroare sau amăgesc o persoană prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine prin aceste practici un folos patrimonial injust pentru sine sau pentru altul. Proiectul defineşte ghicitorul ca fiind persoana care se îndeletniceşte cu prezicerea viitorului, iar vrăjitoria ca fiind acele ritualuri magice prin care se invocă realităţi spirituale demonice cu scopul de a înlătura anumite boli, de a reface sau destrăma legături dintre oameni. În acelaşi articol, practicile oculte sunt catalogate ca fiind activităţile de ghicit şi vrăjitorie prin invocarea unor realităţi spirituale demonice, ezoterice, iar farmecele sunt considerate ca fiind legături de vrăjitorie.

"Dacă nu ar fi în Parlament, ar fi de emisiunile distractive", a comentat proiectul de lege şeful comisiei juridice senatoriale, Toni Greblă.
Pe lângă vrăjitorie, un alt proiect depus la Parlament luni prevede legalizarea prostituţiei. Deputatul Silviu Prigoană, proaspăt întors în PDL, îşi susţine proiectul de lege, spunând că în toate ţările unde există apă caldă permanentă prostituţia este legalizată. Conform proiectului, şi prostituatele ar trebui să elibereze chitanţă fiscală pentru plata serviciilor prestate. Actul normativ defineşte "activitatea cu caracter sexual autorizată (ACSA)" ca fiind "activitatea cu caracter sexual derulată de persoana care deţine autorizarea legală, desfăşurată în baza unei înţelegeri între părţi şi recompensată cu o plată dinainte stabilită".

ACSA presupune servicii specifice relaţiilor normale dintre cele două sexe, cu asigurarea respectării regulilor de igienă şi discreţie, iar relaţiile homosexuale sunt interzise, mai prevede proiectul. Activitatea poate fi desfăşurată în case de toleranţă sau la domiciliul persoanei care practică ACSA, dar numai dacă acesta este destinat exclusiv acestui scop şi în imobilul respectiv nu locuiesc minori.

×
Subiecte în articol: observator