x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vrancea: 1.000 de persoane au refuzat cardul de sănătate, din motive religioase

Vrancea: 1.000 de persoane au refuzat cardul de sănătate, din motive religioase

21 Feb 2019   •   16:28
Vrancea: 1.000 de persoane au refuzat cardul de sănătate, din motive religioase

Peste 1.000 de vrânceni au refuzat cardul de sănătate din motive religioase, acestea făcând dovada calităţii de asigurat în baza unei adeverinţe eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei.
"De când a început distribuirea cardurilor de sănătate, în anul 2015, şi până la finele lunii ianuarie 2019, circa 1.090 de persoane au refuzat cardul de sănătate din motive religioase. Aceste persoane pot face dovada calităţii de asigurat în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului, eliberată de CAS Vrancea", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Iustina Papuc.
Potrivit sursei citate, valabilitatea adeverinţei este de trei luni, iar solicitanţii trebuie să se prezinte personal pentru reînnoirea acesteia. Cererea pentru solicitarea de eliberare a adeverinţei va fi însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind refuzul cardului.
CAS Vrancea deserveşte o populaţie de 388.495 persoane, din care 264.351 sunt asigurate. Până la data de 31 decembrie 2018, în Vrancea au fost distribuite de către Poşta Româna un număr de 267.499 carduri naţionale de sănătate. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: card de sanatate