x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vrancea: Un deținut periculos a evadat din Penitenciarul Focșani

Vrancea: Un deținut periculos a evadat din Penitenciarul Focșani

20 Sep 2019   •   16:21
Vrancea: Un deținut periculos a evadat din Penitenciarul Focșani

Un deţinut în vârstă de 39 de ani, încarcerat la Penitenciarul Focşani, unde executa o condamnare de 22 ani de închisoare pentru omor calificat, a evadat în această după-amiază, în timp ce se afla la muncă pe raza localităţii Goleşti.

"Vineri, 20 septembrie 2019, în jurul orei 14,15, s-a constatat că persoana privată de libertate Ciobotaru Vasilică, în vârstă de 39 ani, condamnat definitiv la 22 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localităţii Goleşti, la care desfăşura activităţi lucrative", a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarul Focşani, comisar şef Georgeta Gură.

Pentru prinderea deținutului au fost blocate căile de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea.

La momentul părăsirii închisorii, acesta era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni albaştri, bluză de trening bleumarin cu sigla Adidas şi bocanci. Cei care deţin informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului, sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de telefon 112.

Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani. Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: evadat