x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Vreau sa imi traiesc viata!"

"Vreau sa imi traiesc viata!"

09 Noi 2004   •   00:00

Ida din judetul Dolj si-a parasit barbatul si cei trei copii pentru a se muta cu Eugen, un flacau de la ea din sat, mult mai tanar decat ea. Mama femeii, tanti Veta, incearca acum pe orice cale sa o convinga sa se intoarca acasa.

CRISTIAN PETRU

FAMILIE. Veta este trista ca fiica ei a facut-o de rusine in sat
SCHIMBARE. Tanti Veta spune ca de cand Ida se vede cu Eugen, "se boieste si isi pune belciuge in urechi"
Parintii isi doresc ca odraslele lor sa aiba o viata cat mai buna. Dar binele nu este vazut de fiecare data la fel de parinti si de copii. Ce unul intelege prin bine, pentru celalalt poate sa insemne un calvar. Tanti Veta din judetul Dolj are doua fete. Una de 40 de ani, Ida, si una de 33 de ani, Elena. Femeia si-a crescut fetele si s-a straduit pentru ca ele sa aiba o familie unita. Chiar daca sotul ei cam bea si o batea, ea a ramas cu el pentru ca, asa a gandit ea, cele doua fiice ale ei sa aiba un tata. In urma cu 20 de ani, Ida, fiica cea mare, s-a maritat. Dupa cativa ani s-a casatorit si Elena si atunci, tanti Veta a crezut ca a scapat de probleme. Ca si-a maritat fetele si ca urmeaza o batranete linistita, inconjurata de fiicele ei, de gineri si de nepoti.

PROBLEME. Nu a fost insa asa. Anul trecut, Ida s-a indragostit de un flacau din sat, mai tanar cu sapte ani decat ea. Si-a lasat barbatul si copiii si s-a mutat cu flacaul, ca sa-si gaseasca fericirea. Sotul Idei, Georgel, este, dupa spusele soacrei lui, un om extraordinar. "Este adevarat ca a mai gresit si el, a mai batut-o, dar sunt convinsa ca fata mea a meritat. Nu pot sa va spun daca l-a luat din dragoste, dar eu cred ca da. Baiatul a fost singur la parinti, a fost infiat de sora mamei lui si a avut o situatie materiala destul de buna. A mai gresit si el ca tot omul. Cand era mai tanar lucra ca perceptor. A bagat mana si a luat niste bani. Pentru asta a facut doi ani de puscarie. A mai calcat stramb si el, ca orisice barbat, dar tot la Ida s-a intors", povesteste tanti Veta. Georgel sufera foarte mult din cauza sotiei lui. Nu vrea sa divorteze de ea, plange spunand ca Ida este soarele lui si ca nu vrea alta femeie.

TRANSFORMARE. De cand s-a indragostit de Eugen, Ida s-a schimbat radical. Si, crede tanti Veta, Eugen nu e barbatul potrivit pentru fiica ei. "Sta toata ziua la ea in magazin band si fumand pe banii ei. O sa se vada ca a luat din banii firmei si o sa ajunga rau. De cand se vede cu Eugen, Ida se poarta altfel. Este mai cocheta, se boieste cu fel si fel de vopseluri la ochi, parca e o panarama, isi pune belciuge in urechi, nu mai poarta cerceii de aur de la mine", povesteste tanti Veta. Anul trecut, de gura mamei ei, Ida s-a hotarat sa termine relatia cu Eugen. Dar spune tanti Veta ca Eugen s-a dus beat dupa ea la magazinul la care lucreaza, i-a dat pe copii afara si a batut-o. Batrana spune ca flacaul a obligat-o pe Ida sa mearga cu el si a sechestrat-o in casa unchiului lui, unde a tinut-o doua zile fara apa si fara mancare. Dar pana la urma, cei doi s-au impacat.

DECIZIE. In urma cu aproape o luna, Ida si-a luat o parte dintre lucruri si s-a mutat de la sotul ei la "hotel", adica in casa unui unchi de-al lui Eugen. Georgel a pus-o sa aleaga. Dar ea nu l-a ales pe el. Parasit, barbatul s-a dus a doua zi la soacra lui plangand. Tanti Veta a incercat si ea sa o faca pe Ida sa se razgandeasca. "M-am dus de mai multe ori sa discut cu ea, m-am dus cu vorba buna, dar degeaba. Ea rade la mine. Cred ca nu mai e normala, nu mai judeca. Stiti ce spune? «Vreau sa imi traiesc viata, nu va mai bagati»!" Batrana a incercat sa o induplece. I-a spus Idei ca are copii de crescut. "Ida imi spune ca nu mai poate sta cu copiii in casa, ca au batut-o. Pai, bine i-au facut, ca merita. Cand ii spun ca nu procedeaza bine imi da ca exemplu un cuplu celebru de acum, unde el e mai in varsta decat ea. Pai, fa tampito, i-am spus, ala are situatie, are bani, asta al tau ce are? E si mai tanar si nici nu munceste, tot tu il intretii", i-a spus tanti Veta.

GURA SATULUI. Ida nu se afiseaza cu Eugen prin sat, dar toata lumea stie povestea lor si nimeni nu o mai vede cu ochi buni. Nici macar mama lui Eugen nu este de acord cu relatia dintre cei doi. S-a dus la magazinul la care munceste Ida cu un baston sa-i dea o bataie buna ca sa ii lase baiatul in pace. Dar nu a reusit sa ii desparta. Din cauza fiicei ei, tanti Veta a inceput sa aiba probleme acasa, cu sotul ei. "Nici nu pot sa va spun ce scandal mi-a facut barbatul meu, care si asa este un nebun. Imi reproseaza ca din cauza mea, Ida a luat-o pe un drum gresit. Ma face curva si ma bate. Nu mai am trai cu el. Nu mai suport situatia si am plecat sa dorm la o vecina. Ma gandesc sa ma mut la cealalta fata la Craiova."

REZOLVARE. Familia Idei este disperata. Vor, prin orice metode, sa o determine pe Ida sa se intoarca acasa, la sotul si la copiii ei. S-au saturat si de vorbele care se aud prin sat. Tanti Veta a scris la "Din dragoste", incercand sa o aduca pe fiica ei "pe calea cea buna". Intreaga poveste a Vetei, a Idei si a familie lor, precum si raspunsul tinerei femei, in seara aceasta, la ora 20:15, la "Din dragoste", la Antena 1.

MOTIV

"Ida imi spune ca nu mai poate sta cu copiii in casa, ca au batut-o. Pai, bine i-au facut, ca merita. Cand ii spun ca nu procedeaza bine imi da ca exemplu un cuplu celebru de acum, unde el e mai in varsta decat ea. Pai, fa tampito, i-am spus, ala are situatie, are bani, asta al tau ce are?" - tanti Veta
×
Subiecte în articol: eugen tanti mass-media veta