x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vreau si eu buletin... - Identitatea lui Badea (video)

Vreau si eu buletin... - Identitatea lui Badea (video)

29 Iul 2008   •   00:00

A sosit si vremea innoirii. In asteptarea biometriei recunoscatoare de ADN-uri mai mult decit personale prin unicitatea lor cetateanul se informeaza, cetateanul se pregateste si in cele din urma cetateanul se inarmeaza, cu rabdare, pentru ceea il asteapta.



A sosit şi vremea înnoirii. În aşteptarea biometriei recunoscătoare de ADN-uri mai mult decît personale prin unicitatea lor cetăţeanul se informează, cetăţeanul se pregăteşte şi în cele din urmă cetăţeanul se înarmează, cu răbdare, pentru ceea îl aşteaptă.

Purtînd stindardul luptei pentru identitate, pentru cei mulţi neposesori de timp în timpurile moderne, cetăţeanul Mircea Badea a vrut, a dorit şi a cerut-o. Relaţionarea cetăţean - autorităţi s-a petrecut normal, instituţionalizat. Visurile în care minţile noastre se  avîntau în rezolvarea pe cale amiabila, la domiciliu, precum s-a procedat în cazul doamnei Tăriceanu fură spulberate. Dacă nici tu Mircea… Marile speranţe au fost, încă o dată deşarte

Din motive de domiciliere, Secţia de Poliţie, fostă Circă, a purtat fatidicul număr 13. Nu e cazul să scoatem superstiţia la înaintare, lucrurile e petrec aidoma la orice alt număr sau, pentru cei norocoşi în ale provincialului mai respirabil, în orice localitate. Peste tot eşti întîmpinat cu căldură, meteorologică, cu aviziere provocatoare de mape de documente la subraţ, de coada aducătoare de noi relaţii interumane, de statutul ingenuncheat al petentului prosternat umil în faţa ghişeului, aflat acolo în contemponeraneitatea strămoşescului "Capul plecat, sabia nu-l taie", cu timbrul fiscal cumpărat de la Poştă. Schimbarea adusă de aproape majorata noastră democraţie e solicitudinea părţii birocrate, care poate fi drăguţă, poate fi amabilă, dar nu poate suplini neajunsurile sistemului, care sistem ne infantilizează la vîrste la care ne creştem proprii copii facîndu-ne să retrăim angoasele momentelor în care eram chemaţi cu părinţii, desigur tunşi, la şcoală.

Doamna de la respectivul birou care evidenţiază populaţia i-a cerut lui Badea să dea cu subiectul la televizor, subscriem apelului pe căile cunoscute  nouă, internaute şi predicativ, fiind la fel de convinşi că nimic nu mai poate urni starea de anchilozare a sistemului şi aşteptînd avid interesaţi înnoirea permisului auto, unde conform celor spuse de Badea, e musai nevoie de-un apel la antichitatea unei fişe tip bătute la maşină.

×
Subiecte în articol: mass-media