x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă - 10 decembrie 2008

Vremea probabilă - 10 decembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    10 Dec 2008   •   00:00

Zilele tecute, iarna a revenit în toate zonele de munte. Începând chiar de ieri, vremea s-a îmbunătăţit simţitor în toate regiunile ţării, cerul a fost mai mult senin în regiunile sudice, iar în regiunile intracarpatice au mai fost unele înnorări, însă numai izolat a mai fulguit în zonele de munte.



În cursul zilei de astăzi, cerul va fi degajat în majoritatea regiunilor, iar din punct de vedere termic, vremea va intra într-un proces de încălzire care va continua şi în următoarele zile. Încălzirea va fi impusă de orientarea circulaţiei din sector sud-vestic, apoi tot mai sudic, circulaţie care va determina transportul unui aer cald de la latitudini sudice, însă acest proces va fi resimţit mai pronunţat în zonele de deal şi de munte. În zonele joase de relief se va menţine o masă de aer mai rece, care va fi mai greu înlocuită de aerul cald, ţinând cont şi de faptul că la nivelul solului se va menţine un câmp de presiune relativ ridicată (regim anticiclonic). În acest context, principalul fenomen de semnalat este ceaţa radiativ-advectivă, care va fi prezentă pe arii restrânse, mai ales în zonele joase din centrul teritoriului. Presiunea atmosferică se va menţine la valori normale. (Mihăiţă Hustiu)

BUCUREŞTI


Centru:     max.: 7°C  min.: –3°C
Periferie:    max.: 7°C   min.: –5°C

Azi (miercuri):
Cerul va fi variabil, iar vântul slab. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

Mâine (joi):
Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului. Dimineaţa şi din nou noaptea va fi ceaţă. Vântul va sufla slab. Presiunea atmosferică va scădea uşor. Maxima: 8°C; minima: 1°C.

Poimâine (vineri):
Cerul va fi mai mult noros şi trecător, mai ales în a doua parte a intervalului, va ploua slab. La începutul intervalului vor fi condiţii de ceaţă. Maxima: 10°C; minima: 5°C.

La munte


Azi (miercuri):
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, local va fi ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului va creşte faţă de intervalul precedent.

Mâine (joi):
Cerul va fi variabil ziua şi mai mult noros noaptea, când izolat în Munţii Banatului vor fi condiţii să plouă slab. Dimineaţa şi noaptea, local, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă. Vântul va sufla slab pănă la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

Poimâine (vineri):

Cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi în cursul nopţii, vor cădea precipitaţii mixte în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va prezenta intensificări locale. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ
Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (miercuri):
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante, menţinându-se la valori în jur de 760-761 mm Hg.

Mâine (joi):

Presiunea atmosferică va scădea uşor, de la valori în jur de 760 mm Hg până la valori în jur de 758 mm Hg.

×
Subiecte în articol: cerul meteo presiunea atmosferică