x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 10 octombrie 2008

Vremea probabilă 10 octombrie 2008

10 Oct 2008   •   00:00

Ciclonul, prezent în ultimele zile în zona limitrofă părţii de nord a Mării Negre, în diminuare substanţială ca activitate, s-a deplasat spre sud-estul extrem al Ucrainei şi sudul Câmpiei Ruse.



Ciclonul, prezent în ultimele zile în zona limitrofă părţii de nord a Mării Negre, în diminuare substanţială ca activitate, s-a deplasat spre sud-estul extrem al Ucrainei şi sudul Câmpiei Ruse. Postfrontal, în straturile din imediata vecinătate a suprafeţei pământului, circulaţia aerului a devenit mai intensă, din sector nordic în Moldova, Bărăgan şi în Dobrogea, dar şi în Câmpia de Vest; dinspre est în zona de câmpie a Munteniei şi a Olteniei, unde, aerul desprins de la suprafaţa pământului a fost antrenat în mişcare ascendentă şi dirijat spre zonele de deal şi de munte. La impactul cu aceste obstacole orografice, conţinutul de vapori de apă a condensat, s-au format nori din care a plouat. În altitudine, la înălţimi mai mari de 1.500 de metri, a mai fost un plus de umezeală dinspre centrul continentului şi ca urmare, norii s-au dezvoltat mai mult pe verticală, iar ploile au fost însoţite şi de descărcari electrice. Astfel de manifestări au fost ieri şi alăltăieri în zona Munţilor Apuseni, sud-vestul Transilvaniei, Dealurile Olteniei şi ale Munteniei. Mecanismul va funcţiona şi astăzi, însă, umiditatea din aer va fi mai scăzută şi, din acest motiv, condiţiile de ploaie vor fi foarte reduse, iar cele de producere a ceţii se menţin în Transilvania. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 210C   min.: 100C
Periferie:   max.: 200C    min.: 80C

Azi (vineri):
Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

Mâine (sâmbătă):

Vremea va fi normală termic pentru această dată, iar cerul variabil. Vântul va sufla slab. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante. Maxima: 20°C, iar minima: 7°C.

Poimâine (duminică):
Vremea va fi predominant frumoasă, iar cerul variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Maxima: 21°C, iar minima: 7°C.

LA MUNTE


Azi (vineri):
Vremea va fi în general frumoasă şi normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde vor fi condiţii ca izolat să plouă slab. Vântul va sufla în general slab. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, se va produce ceaţă.

Mâine (sâmbătă):
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil cu unele înnorări în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde izolat vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse, se va produce ceaţă.

Poimâine (duminică):
Vremea va fi predominant frumoasă, iar cerul variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, se va produce ceaţă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică este forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Presiunea atmosferică normală este de 760 mm Hg.  

Azi (vineri):
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante, menţinându-se la valori în jur de 765-766 mm Hg.

Mâine (sâmbătă):
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante, menţinându-se la valori în jur de 766 mm Hg.

Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, fotografiază şi trimite imaginile la meteo@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: vremea meteo presiunea atmosferică