x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 11 februarie 2009

Vremea probabilă 11 februarie 2009

de Dan Panaitescu    |    11 Feb 2009   •   00:00

În cea mai mare parte a României, începutul de săptămână a avut valori termice mai scăzute decât în ultimele zile, încă peste cele normale la această dată.



 Regimul termic se va mai pondera în perioada următoare şi, ca urmare a pătrunderilor mai reci, vor apărea precipitaţii atât sub formă de ploaie, cât şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pătrunderile reci au loc în principal prin Câmpia Panionică, dar şi prin Moldova, apoi în sudul şi în estul ţării, dinspre Europa Centrală. Formaţiunile noroase care vor determina precipitaţii sunt de provenienţă mediteraneană. O parte din umezeala apărută se va transforma în precipitaţii la impactul cu Alpii Dinarici şi Munţii Balcani. Frontul umed care va reuşi să ocolească Balcanii, pe la sud şi pe la est de acest lanţ muntos, va pătrunde foarte aproape de suprafaţa solului în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei, apoi în toată partea sudică şi de răsărit a ţării. Un plus de umezeală, tot la limita inferioară a atmosferei, este posibil şi din zona Mării Negre. În apropierea suprafeţei solului, circulaţia aerului se va orienta dinspre nord spre sud, iar în altitudine direcţia de circulaţie va fi dinspre vest spre est. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 12°C     min.: 3°C
Periferie:     max.: 11°C    min.: 1°C

Azi (miercuri):
Ziua cerul va fi temporar noros, iar noaptea înnorările se vor accentua şi va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va scădea.

Mâine (joi):
Vremea se va răci, iar cerul va fi mai mult noros. Mai ales ziua vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla moderat. Maxima: 5°C; minima: 0°C.

Poimâine (vineri):

Cerul va fi mai mult noros. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va scădea slab în cursul zilei. Maxima: 5°C; minima: –4°C.

LA MUNTE


Azi (miercuri):
Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii mixte, îndeosebi în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar noaptea, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

Mâine (joi):

Vremea se va răci, iar cerul se va menţine mai mult noros. Vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi pe arii mai restrânse în Carpaţii Occidentali. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent. Izolat, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.

Poimâine (vineri):

Vremea va continua să se răcească uşor. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (miercuri):
Presiunea atmosferică va scădea de la valori în jur de 743-744 mm Hg până la valori de 737-738 mm Hg.

Mâine (joi):

Presiunea atmosferică va creşte seara de la valori în jur de 737-738 mm Hg până la valori în jur de 745 mm Hg.

×
Subiecte în articol: meteo presiunea atmosferică