x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 11 octombrie 2008

Vremea probabilă 11 octombrie 2008

de Anca Ardeleanu    |    11 Oct 2008   •   00:00

Deşi umiditatea din aer este scăzută, îndeosebi în Transilvania, a mai fost ceaţă şi în noaptea trecută, ceaţă ce s-a disipat treptat pe parcursul zilei, însă va fi din nou prezentă în dimineţile următoare, în condiţiile în care vântul va fi foarte slab sau mai degrabă nu va fi, ca de altfel în toate zonele depresionare, de câmpie şi de podiş.



Deşi umiditatea din aer este scăzută, îndeosebi în Transilvania, a mai fost ceaţă şi în noaptea trecută, ceaţă ce s-a disipat treptat pe parcursul zilei, însă va fi din nou prezentă în dimineţile următoare, în condiţiile în care vântul va fi foarte slab sau mai degrabă nu va fi, ca de altfel în toate zonele depresionare, de câmpie şi de podiş. Nici la munte nu va fi vânt; temperatura aerului va mai creşte şi, în consecinţă, stratul de inversiune termică se va mări, iar cel de zăpadă se va micşora. Ieri după-amiază, la Vf. Omu mai erau 8 cm de zăpadă, iar la Bâlea Lac, 39 cm. Regimul termic a fost şi va fi destul de blând; pe areale restrânse din Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, minimele nocturne s-au situat uşor sub cele care ar fi fost obişnuite pentru această dată, în restul Munteniei, sudul Banatului şi în Crişana au fost uşor mai mari, iar maximele în majoritatea regiunilor au fost cu 1... 3 grade mai mari decât cele normale. Normalul pentru această perioadă înseamnă minime între 1 şi 11 grade şi maxime între 16 şi 21 de grade. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 210C   min.: 90C
Periferie:    max.: 200C   min.: 70C

Azi (sâmbătă):
Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

Mâine (duminică):

Vremea va fi predominant frumoasă, iar cerul variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea. Maxima: 20°C, iar minima: 7°C.

Poimâine (luni):

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea. Vântul va sufla slab. Maxima: 22°C, iar minima: 8°C.

LA MUNTE


Azi (sâmbătă):
Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil şi doar izolat ziua în Carpaţii Meridionali vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat în zona înaltă. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse, se va produce ceaţă.

Mâine (duminică):
Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va creşte uşor. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni se va produce ceaţă.

Poimâine (luni):
Vremea va fi în general frumoasă, cu cerul temporar noros. Vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni izolat va fi ceaţă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ

Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (sâmbătă):
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante, menţinându-se în jurul valorii de 766 mm Hg.

Mâine (duminică):

Presiunea atmosferică va scădea de la valori în jur de 765 mm Hg până la valori în jur de 759 mm Hg.

Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, fotografiază sau filmează şi trimite imaginile la meteo@jurnalul.ro.

×