x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabila 22 octombrie 2008

Vremea probabila 22 octombrie 2008

22 Oct 2008   •   00:00
Vremea probabila 22 octombrie 2008

Presiunea atmosferică a crescut în ţara noastră şi în continuare nu va avea variaţii importante. Răcirea a fost accentuată. Practic, regimul termic a ajuns sub cel normal la această dată, după o perioadă destul de lungă în care valorile temperaturii, minime şi maxime, au fost foarte ridicate, o parte din ele chiar la valorile de vară.



În noaptea de duminică spre luni, în Transilvania au fost minime negative de până la –6 grade la Miercurea Ciuc, –5 grade la Joseni, –3 grade la Topliţa şi la Întorsura Buzăului. În aceste zone s-a acumulat şi aer rece de pe versanţii muntelui, pe lângă invazia rece care a cuprins toată ţara. Ceaţa a fost prezentă la orele dimineţii pe arii restrânse în interiorul arcului carpatic şi doar izolat în exteriorul acestuia, respectiv în centrul Olteniei şi al Dobrogei. La nivelul întregii tări, minimele de luni dimineaţă au fost cuprinse între –6 şi 10 grade. Cu un an în urmă, respectiv în intervalul 19 octombrie 2007, ora 9:00 şi 20 octombrie 2007, ora 9:00, vremea s-a răcit accentuat. Au fost minime între –3 şi 10 grade, iar valorile negative s-au înregistrat atunci în zona deluroasă a Olteniei; în mare parte din ţară au fost înnorări, ploi cu caracter de aversă, iar la munte lapoviţă şi ninsoare. În următoarele zile, valorile termice se vor încadra aproximativ între aceleaşi limite, minime între 2 şi 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, şi maxime între 14 şi 22 de grade, cele 22 de grade urmând să se înregistreze în Câmpia de Vest. În zonele situate în exteriorul arcului carpatic, temperatura aerului va fi în scădere, dar nu cu mai mult de 1...2 grade de la o zi la alta. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:     max.: 180C   min.: 60C
Periferie:   max.: 180C   min.: 40C

Azi (miercuri):

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea se vor produce condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări seara.

Mâine (joi):

Cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase. Vântul va sufla în general slab până la moderat. Maxima: 17°C; minima: 4°C.

Poimâine (vineri):

Cerul va fi temporar noros şi seara vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări seara. Maxima: 16°C; minima: 6°C.

LA MUNTE


Azi (miercuri):
Vremea se va menţine frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Mâine (joi):
Cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea, în Orientali şi în Apuseni, vor fi condiţii de ploaie slabă. Izolat, pe văi va fi ceaţă. Temperatura aerului va scădea uşor faţă de intervalul precedent.

Poimâine (vineri):
Cerul va fi temporar noros. Izolat va ploua în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali. Temperatura aerului nu va avea modificări.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ

Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (miercuri):
Presiunea atmosferică va fi în creştere uşoară de la valori de 759,5 mm Hg spre 760 mm Hg.

Mâine (joi):
Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă. Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, fotografiază sau filmează şi trimite imaginile la meteo@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: grade meteo