x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabila 24 octombrie 2008

Vremea probabila 24 octombrie 2008

24 Oct 2008   •   00:00

Astăzi, vremea din ţara noastră va fi asemănătoare cu cea din ultimele zile, în general frumoasă, cu puţină ceaţă dimineaţa şi valori termice la amiază comparabile cu cele de până acum.



Schimbările încep de la noapte, însă nu vor fi foarte importante, cel puţin din punct de vedere al precipitaţiilor, care vor fi foarte puţine şi slabe cantitativ. Va avea loc o pătrundere de aer rece dinspre Europa Centrală, prin partea de nord a Moldovei, apoi pe lângă Carpaţii Orientali şi în Muntenia, Dobrogea şi Oltenia, unde, pe lângă scăderea de temperatură, va fi şi puţin vânt, dar şi nori sau ceaţă înaltă, izolat ploi slabe şi burniţe, cel mai probabil în cursul zilei de vineri şi chiar sâmbătă, îndeosebi în prima parte a zilei. Scăderea de temperatură se va resimţi la valorile maxime, pentru că în condiţiile în care cerul nu va mai fi aşa de degajat, minimele vor fi mai ridicate decât până acum. În aceste condiţii, şi presiunea atmosferică va fi în creştere, o creştere ce se va produce şi deasupra Mării Negre, unde se va produce şi ceaţă. Regimul termic la care se va ajunge, dar şi aspectul vremii va fi unul de toamnă. (meteorolog Romica Jurca)


BUCUREŞTI


Centru:       max.: 150C   min.: 60C
Periferie:   max.: 150C  min.: 70C

Azi (vineri):
Vor fi înnorări şi, trecător, condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

Mâine (sâmbătă):

Cerul va fi temporar noros, favorabil trecător ploii slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va creşte uşor. Maxima: 14°C; minima: 4°C.

Poimâine (duminică):

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va bate slab până la moderat. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante faţă de intervalul precedent. Maxima: 15°C, minima: 4°C.

LA MUNTE


Azi (vineri):
Cerul va fi variabil în Occidentali şi vor fi înnorări în restul teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua slab. În zona înaltă va fulgui. Vântul va prezenta unele intensificări. Temperatura aerului va marca o scădere mai ales în masivele din jumătatea estică a ţării.

Mâine (sâmbătă):

Vor fi înnorări şi pe arii restrânse va ploua, mai ales în Meridionali şi în Munţii Banatului. În zona mai înaltă este posibil să fulguiască. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative.

Poimâine (duminică):
Cerul va fi variabil, cu înnorări în Meridionali şi în Orientali, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va fi în scădere uşoară în cea mai mare parte a zonei montane. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (vineri):
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante, menţinându-se la valori în jur de 762-763 mm Hg.

Mâine (sâmbătă):

Presiunea atmosferică va creşte uşor de la valori în jur de 763 mm Hg până la valori în jur de 765 mm Hg.

Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, fotografiază şi trimite imaginile la meteo@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: pană meteo presiunea atmosferică