x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 27 februarie 2009

Vremea probabilă 27 februarie 2009

de Dan Panaitescu    |    27 Feb 2009   •   00:00

Dacă în regiunile vestice, nordice şi centrale, mai mult din motive de cer noros şi mai puţine precipitaţii, tot sub formă de ninsoare, pe parcursul zilei de ieri regimul termic a fost destul de modest, iar în restul teritoriului vremea a fost însorită şi s-a mai încălzit.



Ca urmare a pătrunderii unui aer mai cald, vremea se va încălzi în toată ţara, inclusiv în zonele montane. Vor creşte şi minimele, şi maximele, care ar putea depăşi la amiază 10°C, numai că în zonele depresionare, de câmpie şi de podiş, ceaţa va fi din ce în ce mai prezentă, mai ales că în urma precipitaţiilor va creşte umiditatea din aer şi în apropierea suprafeţei pământului. Temperaturile, deşi au crescut doar cu câteva grade, au devenit de primăvară, am putea spune, peste media normală a valorilor normale pentru sfârşitul acestei luni. Circulaţia aerului va fi favorabilă pătrunderii de aer cald. Orientată din sector predominant nord-vestic, în Transilvania şi în Câmpia de vest ar putea antrena o masă de aer din centrul Europei, iar la trecerea peste munţi (Carpaţii Meridionali) către sudul ţării, în zona aflată imediat sub munte, cerul va fi destul de degajat, iar mai spre câmpie şi pornind chiar din nordul Câmpiei Române apar mai întâi condiţii de averse, apoi de producere a ceţii şi chiar a norilor de tip stratiform. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:          max.: 6°C    min.:  –1°C
Periferie:       max.: 5°C   min.:  –2°C

Azi (vineri):

Cerul va fi temporar noros şi trecător, mai ales noaptea, vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte. În primele ore ale zilei vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Mâine (sâmbătă):
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va creşte. Maxima: 9°C; minima: –3°C.

Poimâine (duminică):

Cerul va fi variabil, iar vântul va bate slab până la moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Maxima: 9°C; minima: –2°C.

LA MUNTE


Azi (vineri):
Cerul va fi mai mult noros şi va ninge, iar în zona Munţilor Apuseni cantităţile de apă pot depăşi 10 l/mp. Vântul va avea unele intensificări în zona înaltă, amplificând senzaţia de frig deja existentă. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

Mâine (sâmbătă):
Cerul va fi temporar noros şi local va ninge. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în zonele mai înalte. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, dar tendinţa va fi de creştere uşoară.

Poimâine (duminică):

Vremea se va încălzi uşor şi va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent, doar cu o uşoară tendinţă de creştere.


METEO EXTREM

Singurele două ţări europene care mai au o avertizare cod galben pentru ninsoare mai sunt Finlanda şi Suedia, vecina lor Norvegia având unul pentru vânt puternic. Spania şi Portugalia au scăpat de codul portocaliu avut ieri pentru agitaţie maritimă, dar astăzi au rămas cu cel galben, pericolul din zona de coastă nedispărând complet. În Italia găsim în continuare avertizare cod galben pentru ceaţă, în timp ce Grecia este în continuare sub asediul ploilor. Ajungem în centrul continentului, unde găsim o avertizare cod portocaliu pentru ninsoare (singurul de acest fel din Europa)
şi intensificări puternice ale vântului în Austria, cea mai “năpăstuită” ţară din ultima săptămână.

×
Subiecte în articol: cerul meteo