x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 6 martie 2009

Vremea probabilă 6 martie 2009

de Dan Panaitescu    |    06 Mar 2009   •   00:00

Activitatea ciclonică a debutat în ţara noastră în cursul zilei de ieri cu intensificarea vântului în majoritatea regiunilor, vânt care a atins viteze mai mari (şi peste 70 km/h la rafală) în sudul Crişanei, în sudul Transilvaniei, Dobrogea şi cea mai mare parte a Moldovei, la munte şi în Munţii Banatului.



În Munţii Apuseni, Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, precipitaţiile au fost şi sub formă de ninsoare. Comparativ cu ziua precedentă, temperatura aerului a marcat o scădere în nord-est, respectiv în zona Moldovei, unde la limita inferioară a atmosferei circulaţia aerului a fost dinspre Ucraina şi Republica Moldova, unde s-a menţinut un maximum de presiune ce a mai păstrat o parte din aerul rece acumulat în ultimele zile. În extremitatea de vest a ţării, din motive de cer mai mult noros şi ploi, restul valorilor au fost foarte apropiate de cele de alaltăieri, mai ridicate decât cele normale la această dată. Stratul de zăpadă din zona de munte s-a mai diminuat şi va continua să scadă, dat fiind faptul că va fi cald, iar precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie. Vor fi precipitaţii determinate şi de alte sisteme noroase, care provin tot dinspre Marea Mediterană şi Marea Adriatică şi pe care circulaţia aerului nu le favorizează prea mult îndepărtarea de zona geografică a României. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:          max.: 140C    min.: 70C
Periferie:       max.: 130C   min.: 60C

Azi (vineri):
Vremea va fi caldă. Cerul va fi temporar noros şi va ploua în cursul nopţii, posibil şi în primele ore ale zilei. Vântul va sufla în general moderat. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Mâine (sâmbătă):

Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab. Presiunea atmosferică va fi în scădere uşoară. Maxima: 13°C; minima: 4°C.

Poimâine (duminică):
Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat. Maxima: 11°C; minima: 0°C.

LA MUNTE


Azi (vineri):
Cerul va fi mai mult noros. Ziua va ploua în cea mai mare parte a zonelor montane, iar noaptea, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde şi cantităţile de apă pot depăşi izolat 20... 25 l/mp. La altitudini de peste 1.800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Mâine (sâmbătă):

Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua, iar la altitudini de peste 1.500 m vor fi lapoviţe şi ninsori. Local vor fi cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii importante faţă de ziua precedentă, tendinţa fiind de uşoară scădere.

Poimâine (duminică):
Vremea se va răci uşor. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitatii mixte la început, apoi predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat.


METEO EXTREM


Şi astăzi, harta Europei este pigmentată de coduri, în special portocalii. Spania şi Portugalia au parte de avertizare cod portocaliu pentru vânt, ninsoare şi agitaţie maritimă, iar în Franţa este o avertizare pentru risc crescut de avalanşă. Italia are şi ea parte de trei coduri portocalii: unul pentru vânt, al doilea pentru ploaie, iar cel din urmă este pentru descărcări electrice. Germania are cod portocaliu pentru ploaie, în timp ce în Slovacia îl întâlnim pe cel pentru avalanşă. Sunt şi câteva coduri galbene: în România pentru ploaie, în Grecia pentru descărcări electrice, în Elveţia pentru ninsoare, iar în Norvegia pentru vânt, ninsoare şi risc de avalanşă.

×
Subiecte în articol: noros meteo