x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Webcam jurnalul.ro - Ninsori slabe în zona montană înaltă

Webcam jurnalul.ro - Ninsori slabe în zona montană înaltă

de Sorin Anghel    |    10 Noi 2011   •   07:32

Vremea s-a racit brusc incepand din noaptea care a trecut, astfel ca precipitatiile din zona montana, slabe cantitativ, au fost sub forma de ninsoare. Cel mai mult a nins in Masivul Paring, acolo unde in zona Cabanei UNEFS stratul de zapada are o grosime de 10 centimetri. "Nu se poate schia. Este prea putina zapada. Cabanierii spera ca venirea iernii sa se mai amane deoarece n-au terminat lucrarile de renovare. Mai jos de statia intermediara a telescaunului nu este zapada, iar in Petrosani ploua', a declarat Remus Popescu, de la Salvamont Paring.

Fulguieli usoare s-au inregistrat si in Poiana Brasov. Vestea nu este tocmai buna deoarece vremea rea ingreuneaza lucrarile de reabilitare a domeniului schiabil din Masivul Postavaru.Autoritatile locale spera ca la 15 decembrie sa inaugureze cele doua telescaune si instalatia de zapada artificiala. Costul total al proiectului este de 120 de milioane de lei. Deocamdata nu s-a ajuns la o intelegere intre Ana Teleferic, societate care detine vechile instalatii de transport pe cablu, si Primaria Brasov in ceea ce priveste sistemul de acces. Turistii isi doresc un singur ski-pass pentru toate instalatiile, George Copos manifesta public aceeasi intentie, dar deocamdata nu s-a facut nimic pentru ca lucrurile sa arate ca intr-un domeniul schiabil civilizat. In cazul in care iubitorii sporturilor de iarna vor fi nevoiti sa foloseasca doua ski-pass-uri, investitia realizata din bani publici devine nula.

Pamantul s-a albit in zona de creasta de la Ranca, in judetul Gorj, si de la Balea Lac, in judetul Sibiu. Transalpina si Transfagarasanul, cele mai inalte sosele din Romania, sunt inchise la aceasta data. Cabanierii sunt nemultumiti de acest lucru, considerand ca cele doua drumuri sunt in continuare practicabile deoarece ninsorile de pana acum au fost slabe cantitativ, astfel ca stratul de zapada nici macar nu s-a depus pe partea carosabila.
Urmariti evolutia vremii accesand sectiunea webcam de pe www.jurnalul.ro!

×
Subiecte în articol: ninsoare