x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zăpadă proaspătă pe pârtii în toate staţiunile montane. Vezi IMAGINI LIVE pe webcam jurnalul.ro

Zăpadă proaspătă pe pârtii în toate staţiunile montane. Vezi IMAGINI LIVE pe webcam jurnalul.ro

08 Feb 2013   •   14:33
Zăpadă proaspătă pe pârtii în toate staţiunile montane. Vezi IMAGINI LIVE pe webcam jurnalul.ro

Stratul de zăpadă în staţiunile montane din judeţul Hunedoara măsura vineri, în medie, o jumătate de metru, cabanierii aşteptându-se ca numărul de turişti care vor veni la schi, la acest sfârşit de săptămână, să treacă de câteva mii. În staţiunea Straja, toate pârtiile au fost pregătite pentru schi, mai ales că peste zăpada veche, de 40 de centimetri, s-a aşternut un strat proaspăt de ninsoare, de circa 20 de centimetri.

IMAGINI LIVE de pe pârtiile din România pe
webcam jurnalul.ro

În staţiunea Parâng stratul de zăpadă pe pârtii are o grosime de 70 de centimetri, iar vineri la prânz ningea, potrivit Agerpres. În staţiunea Râuşor, din Retezat, zăpada de pe pârtie măsoară circa 60 de centimetri şi ninge de joi. Drumul spre staţiune pleacă din DN 68 Haţeg-Caransebeş şi urcă spre comuna Râu de Mori.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu plece pe trasee, având în vedere condiţiile meteo, iar dacă doresc să parcurgă o zonă anume de pe munte să se intereseze înainte de a pleca la refugiile Salvamont din staţiunile montane, unde există instituit un serviciu de permanenţă .

×