x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zece angajaţi de la Uzina Mecanică Sadu, între care și un fost director, condamnaţi la închisoare cu suspendare

Zece angajaţi de la Uzina Mecanică Sadu, între care și un fost director, condamnaţi la închisoare cu suspendare

14 Mar 2014   •   11:29
Zece angajaţi de la Uzina Mecanică Sadu, între care și un fost director, condamnaţi la închisoare cu suspendare

Zece angajaţi de la Uzina Mecanică Sadu, între care fostul director general al unităţii Nicolae Dijmărescu, judecaţi în dosarul de trafic de armament furat din uzină şi vândut pe piaţa neagră au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, încadrarea unor fapte făcându-se pe noul Cod Penal.

Potrivit sentinţei pronunţate, joi, de Tribunalul Gorj, muncitorul Ion Bălţătoiu, acuzat că a furat muniţie pentru a o vinde unui ofiţer sub acoperire, a fost condamnat la trei ani de închisoare şi alţi trei ani de interzicere a unor drepturi civile, executarea pedepsei fiind suspendată pe o perioadă de încercare, potrivit digi24.ro. Iniţial, bărbatul a fost trimis în judecată pentru furt, dar în baza prevederilor din noul Cod Penal, el a fost judecat şi condamnat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Ion Bălţătoiu a fost arestat preventiv în acest dosar în 25 martie anul trecut, iar în 6 noiembrie a fost eliberat. El a fost prins în flagrant în timp ce vindea muniţie furată, operaţiunea fiind organizată de Poliţia Judeţeană Gorj. Alţi doi inculpaţi din dosar, Ioan Zăvoianu, reglor la Secţia Pirotehnică, şi Dumitru Borcan, maistru la UM Sadu, au fost condamnaţi la câte şase luni de închisoare cu suspendare. Dumitru Borcan a fost acuzat că acoperea lipsa cartuşelor furate prin trecerea unor plusuri fictive în gestiune. De asemenea, el nu a evidenţiat în gestiune întreaga producţie de muniţie existentă, anchetatorii descoperind un plus de 56.000 de cartuşe.

Un alt angajat al Uzinei Mecanice Sadu, Ştefan Chiriţescu, în gestiunea căruia anchetatorii au descoperit un plus de 107.000 cartuşe, a fost, de asemenea, condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare.

Nicolae Dijmărescu, fost director general al UM Sadu, a fost condamnat de magistraţii gorjeni la un an de închisoare cu suspendare şi un an de interzicere a unor drepturi civile.

În urma flagrantului din 25 martie 2013, procurorul Emil Moţa de la Parchetul Tribunalului Gorj a dispus reţinerea celor zece persoane, inclusiv a directorului general de atunci al UM Sadu, Nicolae Dijmărescu, dar şi a şefului Serviciului Pază, Marius Borcan.

Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă.


×